Molea (CFR): Somajul tehnic ar putea duce la cresterea bugetului de salarii cu 150%

Miercuri, 18 August 2010, ora 15:43
1692 citiri
Molea (CFR): Somajul tehnic ar putea duce la cresterea bugetului de salarii cu 150%

Aplicarea somajului tehnic in cazul anumitor functii, cum ar fi cea de sef de manevra, sef de tren sau mecanic de locomotiva, va duce la cresterea bugetului de salarii al CFR Calatori cu 150%, a declarat miercuri prim-vicepresedintele Federatiei Miscare - Comercial, Ion Molea, informeaza NewsIn.

"I-am pus pe masa directorului general de la CFR Calatori, Liviu Pescarasu, date prin care am explicat ca aplicarea somajului tehnic in cazul anumiitor functii, cum ar fi cea de sef de manevra, sef de tren sau mecanic de locomotiva, inseamna cresterea bugetului de salarii cu 150%, fara ca angajatul sa beneficieze de pensie sau CAS", a declarat Ion Molea.

Acesta a precizat ca somajul tehnic se aplica doar in momentul in care se inchide de tot o firma si ca, daca se vor face disponibilizari, "inseamna ca nu va mai exista cale ferata".

Decizia de trecere in somaj tehnic a angajatilor CFR Calatori a fost luata din cauza scaderii activitatii si a reducerii incasarilor cu 15-20%, a declarat miercuri directorul general al companiei, Liviu Pescarasu. Acesta a precizat ca, incepand de luni, au fost trimisi in somaj tehnic 3.000 de salariati din cei 15.000 cat are compania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #cfr, #salarii, #somaj, #tehnic , #stiri CFR