Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mersul trenurilor se schimba de duminica

Mersul trenurilor se schimba de duminica

Noul plan de mers al trenurilor de calatori va intra in vigoare pe 10 decembrie, ora 0.01, fiind valabil pana la data de 08.12.2007 ora 00.00, potrivit unui comunicat de presa remis, joi, agentiei NewsIn de CFR Calatori.Potrivit comunicatului de presa, in planul de mers 2006-2007 sunt prevazute sa circule 1657 de trenuri, respectiv 276 trenuri de rang superior- 46 de trenuri InterCity din care patru pe relatii internationale, 142 rapide din care 48 pe relatii internationale, 74 accelerate si 14 trenuri sezoniere. De asemenea, vor intra 1.381 trenuri personale dintre care 207 trenuri sunt interregionale, de lung parcurs. Brosura "Mersul Trenurilor de Calatori, 2006-2007" va putea fi cumparata cu 82 lei de la ghiseele statiilor si agentiilor CFR din toata tara.

"O caracteristica importanta a ofertei feroviare pe plan intern este stabilitatea, asa incat si de aceasta data se mentin trenurile traditionale, acestea avand deja o piata formata. Noutatea pe care o aduce in acest an mersul de tren este introducerea serviciului "Business Class". In ce priveste traficul international, s-au mentinut legaturile directe spre Viena, Budapesta, Praga, Sofia, Chisinau, Moscova, Salonic, Istanbul, Munchen,Venetia si Belgrad", se arata in comunicatul CFR Calatori.

Primele vagoane clasa business au fost inaugurate in luna noiembrie de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, urmand sa fie introduse in trenurile de lung parcurs. Modernizarile au fost realizate in atelierele CFR Grivita, iar serviciul business va fi de doua tipuri, standard si standard exclusive. Vagoanele vor oferi facilitati care nu exista la vagoanele intercity de clasa I, iar dotarile vor consta in monitoare video pentru pasageri, acces wireless la internet, scaune confortabile din piele sau plus, instalatii de climatizare, precum si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1419 ori