In plina greva feroviara, se anunta majorarea tarifelor

Joi, 16 Iunie 2005, ora 14:36
1055 citiri

Ministerul Transporturilor a anuntat majorarea pretului biletelor la transportul pe cale ferata. Noile tarife vor fi aplicate incepand cu luna iulie. Intre timp, greva CFR continua.

Premierul Tariceanu sustine ca majorarea preturilor este singura solutie pentru a putea fi marite salariilor ceferistilor.

Daca pasagerii sunt dispusi sa accepte aceasta masura, adauga prim-ministrul, greva se poate rezolva imediat. Liderii protestatarilor au etichetat aceasta afirmatie drept o minciuna.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva spune ca Societatea Nationala de Calatori pregateste majorarea preturilor dinaintea declansarii grevei.

Nici presedintele CFR Calatori nu sustine afirmatiile premierului. Acesta pune scumpirea pe seama inflatiei si a deciziei premierului. Greva a inceput in urma cu 9 zile si mai poate continua inca 11.

CFR-istii vor o marire salariala de 10,7 la suta, 20 de tichete de masa lunar si imbunatatirea conditiilor de munca. Administratia spune ca nu le poate oferi decat 15 tichete de masa pana la sfarsitul anului si modernizarea infrastructurii.

Realitatea TV