Imbunatatiri de pret de peste 1 milion dolari la BRM

Luni, 26 Iunie 2006, ora 16:54
1344 citiri

Companiile si institutiile care au tranzactionat marfuri in ringurile specializate ale Bursei Romane de Marfuri au obtinut imbunatatiri de preturi ce au totalizat 1,05 milioane dolari, in perioada 19-23 iunie 2006. Cele 30 proceduri de achizitii si vanzari desfasurate in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu au totalizat o valoare de 9,59 milioane dolari.

In ringul Bursei Romane de Marfuri s-au desfasurat 13 proceduri de achizitii, in valoare de 9,07 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare, de 5,69 milioane dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de Agentia Nationala pentru Locuinte, care a achizitionat materiale de constructii pentru sinistratii din regiunile afectate ale tarii: ciment, armatura, elemente de zidarie, caramida plina pentru cosuri de fum si var. Produsul pentru care s-a obtinut cea mai mare imbunatatire de pret fata de oferta financiara initiala a fost reprezentat de elemente de zidarie - BCA GBN 35, pentru care s-a realizat o imbunatatire a pretului de adjudecare fata de pretul de pornire de 20%.

O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitii a fost inregistrata de Electrica Serv, care a achizitionat, prin intermediul ringului BRM, servicii informatice in valoare de 2,52 milioane dolari.

Alte valori importante ale contractelor de achizitii au fost inregistrate de CNCF CFR, care a achizitionat traverse din lemn si servicii medicale in valoare de aproape 600.000 dolari.

Terminalele Bursei Romane de Marfuri au organizat 17 proceduri de achizitii si vanzari, care au totalizat o valoare de tranzactionare de 517.000 dolari.

Au fost organizate licitatii pentru o gama foarte diversa de marfuri si servicii: produse agro-alimentare, radiotelefoane, mijloace fixe, echipamente IT, servicii amenajare si inchiriere spatii, servicii reparatii cladire, servicii colectare, transport si incinerare deseuri.

Topul punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, realizat pentru intervalul 19-23 iunie 2006, situeaza pe primul loc Terminalul Iasi cu o valoare contractuala de 358.000 dolari, urmat de Craiova cu 108.000 dolari.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei