Fota: Guvernul a cerut introducerea pe ordinea de zi a subiectului CFR Marfa, nu avizarea privatizarii

Sambata, 03 August 2013, ora 09:42
1207 citiri
Fota: Guvernul a cerut introducerea pe ordinea de zi a subiectului CFR Marfa, nu avizarea privatizarii

Consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, a declarat ca Guvernul i-a solicitat presedintelui Traian Basescu introducerea pe ordinea de zi a sedintei CSAT a subiectului CFR Marfa, nu avizarea privatizarii, iar CSAT "exact asta a facut".

"In adresa transmisa de Guvern se solicita introducerea pe ordinea de zi a subiectului privatizarii CFR Marfa, nu era mentionata avizarea privatizarii. Noi ne-am raportat exact la ceea ce a cerut Guvernul prin adresa. Exact asta am facut, a fost o discutie", a afirmat Iulian Fota.

Intrebat daca vicepremierul Gabriel Oprea a cerut in sedinta ca aprobarea privatizarii CFR Marfa catre GFR sa fie avizata de CSAT, Fota a mentionat ca nu poate raspunde deoarece ar insemna sa intre in continutul discutiilor, care sunt secrete, conform legii de functionare a Consiliului.

De asemenea, intrebat daca exista o diferenta intre declaratiile premierului privind necesitatea ca si CSAT sa avizeze privatizarea CFR Marfa si solicitarea propriu-zisa transmisa de Guvern catre CSAT, Fota a raspuns ca "este o intrebare legitima, dar trebuie adresata Guvernului".

"Presedintele Basescu a fost cooperant la orice solicitare venita din partea Guvernului", a sustinut Fota.

Totodata, Iulian Fota a aratat ca el nu poate comenta procedura de privatizare, ci doar importanta strategica a CFR Marfa.

"Nu e niciun impediment ca aceasta privatizare sa fie finalizata. Decizia CSAT din 5 februarie nu sufera nicio modificare prin prisma discutiei de astazi, punctele de atunci raman in vigoare, iar institutiile cu responsabilitatile legale trebuie sa duca la capat procesul", a mai spus Fota.

CSAT nu a emis, in urma sedintei de vineri, nicio noua decizie privind privatizarea CFR Marfa, informeaza Presedintia, mentionand ca strategia de privatizare a companiei a fost avizata de catre Consiliu prin hotararea din 5 februarie.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala dupa incheierea sedintei, discutiile din cadrul CSAT privind privatizarea CFR Marfa au fost "constructive".

In comunicat se mentioneaza ca sedinta de vineri a fost convocata de presedintele Traian Basescu in urma solicitarii Guvernului transmisa joi de a introduce pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte a Consiliului subiectul HG din 24 iulie referitoare la aprobarea contractului de privatizare a CFR Marfa cu Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman S.A., in calitate de cumparator.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#CFR Marfa discutii CAST, #CFR Marfa Basescu, #aviz CSAT CFR, #cfr privatizare , #stiri CFR