Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: Vanzarea CFR Marfa, preconizata in mai 2015

FMI: Vanzarea CFR Marfa, preconizata in mai 2015


Vanzarea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa este preconizata a avea loc in mai 2015, autoritatile avand in plan restructurarea companiei si, simultan, relansarea procesului de privatizare, conform raportului publicat marti de Fondul Monetar International.

Managementul CFR Marfa a elaborat o lista cu masurile de restructurare, incluzand reducerea cheltuielilor de personal, pentru a readuce compania pe profit in 2014 si a preveni acumularea de arierate.

Autoritatile s-au angajat sa sprijine managementul CFR Marfa in procesul de restructurare, si bugetul companiei pentru 2014 include aceste masuri.

In cazul in care restructurarea nu va avea efectele dorite, autoritatile au fost de acord sa exploreze si alte variante pentru ca procesul de restructurare sa avanseze.

Punerea in aplicare cu succes a planului va necesita un puternic de sprijin din partea Guvernului, ca actionar unic al societatii, considera reprezentantii FMI.

Daca o astfel de sustinere se dovedeste a fi prea dificila politic, autoritatile ar trebui plaseze voluntar CFR Marfa in proces de insolventa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1237 ori
Citeste mai multe desprecfr marfa privatizare cfr fmi romania