Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fenechiu: Trei companii au cumparat deocamdata caietul de sarcini pentru CFR Marfa

Fenechiu: Trei companii au cumparat deocamdata caietul de sarcini pentru CFR Marfa


Trei companii au cumparat pana in acest moment caietul de sarcini in procesul de privatizare a companiei CFR Marfa, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, intr-o conferinta de presa.

"Sunt trei companii care au cumparat caietul de sarcini. Din putina mea experienta in licitatii, pot sa va spun ca, in general, ofertele se depun in ultima zi si in ultimele ore", a adaugat Fenechiu.

Referitor la prima incercare de privatizare, ministrul a spus ca nu are cunostinta sa existe vreo contestatie, dupa ce toate ofertele au fost respinse.

"Nu am cunostinta sa fie vreo contestatie dupa prima procedura in privatizarea CFR Marfa", a spus Fenechiu.

Ministerul Transporturilor a republicat joi, 16 mai 2013, anuntul privind vanzarea a 51% din actiunile CFR Marfa, venitul mediu anual din activitatea de transport marfa al investitorilor interesati fiind redus de la 100 milioane euro in anuntul anterior, la 20 milioane euro in prezent.

Castigatorul licitatiei va fi anuntat pe 20 iunie.

Vanzarea se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si angajante, urmata de licitatie cu oferta in plic. Pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797,058 milioane lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare.

Oferta de vanzare este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita, iar plata pretului actiunilor se va face intr-o singura transa prin transfer bancar la data finalizarii tranzactiei.

Deschiderea plicurilor se va face pe 23 mai, la ora 14.00

Dosarul de prezentare poate fi procurat contra sumei de 10.000 de euro, iar documentele de participare pot fi depuse pana pe 23 mai, ora 13.00, acesta fiind termen de decadere. Deschiderea plicurilor se va face in data de 23 mai 2013, ora 14.00, la sediul ministerului.

Verificarea si analizarea Documentelor de Participare se va face pana in data de 23 mai, cand se va intocmi lista investitorilor precalificati sa participe, in continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfa (lista scurta).

Pentru participarea la negocierea pe baza de oferte preliminare si neangajante, potentialii cumparatori inscrisi pe Lista Scurta vor depune la sediul MT, in plic sigilat, cel mai tarziu pana in data de 5 iunie, ora 16.00, oferta preliminara si neangajanta si comentariile potentialilor cumparatori inscrisi pe Lista Scurta asupra proiectului de Contract de Vanzare - Cumparare de Actiuni inclus in Dosarul de Prezentare.

Comisia de Privatizare constituita la nivelul MT va purta negocieri cu fiecare dintre potentialii cumparatori inscrisi pe Lista Scurta si care au depus documentele prevazute, incepand cu data de 6 iunie, ora 10.00.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1281 ori