Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EximBank nu sustine GFR in procesul de privatizare a CFR Marfa

EximBank nu sustine GFR in procesul de privatizare a CFR Marfa


EximBank a negat implicarea in procesul de privatizare a CFR Marfa si a afirmat ca nu sustine direct sau indirect vreunul dintre participantii la acest proces.

'Facilitatile acordate de catre EximBank companiei Grup Feroviar Roman (care participa atat la procesul de privatizare a CFR Marfa, cat si la privatizarea BDZ Freight Services EOOD - operatorul de stat de transport de marfa pe calea ferata din Bulgaria) vizeaza participarea grupului la procesul de privatizare al companiei nationale de transport feroviar din Bulgaria. Acordarea oricaror facilitati de catre EximBank se face pentru o destinatie precisa, fondurile neputand fi utilizate in alte scopuri', se arata in punctul de vedere al bancii.

Grup Feroviar Roman (GFR), membru al Grampet Group, a accesat o linie de credit de la EximBank, in valoare de 54 de milioane de euro, fonduri care vor fi folosite pentru investitiile pe care compania le va efectua in cadrul privatizarilor in care este implicata in Bulgaria si Croatia, potrivit unui comunicat al Grampet Group.

GFR se afla pe lista scurta a investitorilor interesati de privatizarea operatorului de stat de transport de marfa pe calea ferata din Bulgaria, BDZ Cargo, iar oferta financiara irevocabila pentru preluarea operatorului de stat din Bulgaria se va depune pe 25 iunie 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1456 ori