Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrificare CFR devine singurul furnizor de energie de tractiune pentru sectorul feroviar

Electrificare CFR devine singurul furnizor de energie de tractiune pentru sectorul feroviar


Electrificare CFR, filiala a CFR SA, asigura incepand de luni, 1 septembrie, furnizarea si gestionarea energiei electrice de tractiune pentru sectorul feroviar pe toate zonele geografice detinute de E.ON Energie Romania, Enel Energie, CEZ Vanzare si Electrica Furnizare.

Transferul acestor activitati de la CFR SA catre Electrificare CFR se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii 211/2006 privind ratificarea acordului de imprumut dintre Romania si BERD pentru finantarea proiectului de modernizare a retelei energetice Feroviare (2005) si prin respectarea unui acordul de imprumut BERD din 2012 privind restructurarea financiara a CFR SA, conform caruia cumpararea intregii cantitati de energie electrica necesara sistemului feroviar va fi realizata prin intermediul Electrificare CFR, de pe piata OPCOM, se arata intr-un comunicat transmis de CFR SA.

"Aceasta masura operationala care are drept scop reducerea costurilor pentru energia de tractiune va contribui in mod direct la imbunatatirea activitatii de transport feroviar de marfa si de calatori, in contextul in care consumul de energie de tractiune depaseste 80% din consumul total inregistrat pe intreaga retea feroviara", a declarat directorul general al CFR SA, Macarie Moldovan.

Electrificare CFR este filiala specializata a CFR SA care desfasoara activitate de intretinere, respectiv exploatarea instalatiilor de electrificare si furnizare de energie electrica in sectorul feroviar.

CFR SA administreaza infrastructura feroviara publica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1356 ori
Citeste mai multe desprecfr energie Electrificare CFR