E.ON Romania a platit in 2010 statului roman pentru prima data dividende

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 13:56
2122 citiri
E.ON Romania a platit in 2010 statului roman pentru prima data dividende

Compania E.ON Romania, unul din principalii distribuitori si furnizori de gaze si electricitate din tara, a platit in 2010 statului roman dividende, pentru prima data de la privatizare (in 2005), in valoare de 111,2 milioane lei, au anuntat miercuri reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

"E.ON Romania si statul roman au identificat o solutie pentru recuperarea creantelor considerabile fata de CFR, benefica pentru toate partile implicate si care nu a necesitat niciun efort din partea bugetului de stat. Prin urmare, E.ON si-a redus creantele care trebuiau recuperate de la CFR de la 153 milioane lei la 25 milioane lei. Astfel, pentru prima data, E.ON Romania a platit dividende actionarilor, unul dintre beneficiari fiind chiar statul roman care a incasat 111,2 milioane lei", potrivit raportului prezentat miercuri de companie.

De asemenea, reprezentantii companiei spun ca investitiile E.ON in Romania de anul trecut s-au ridicat la 323 milioane lei, majoritatea pentru reabilitarea si modernizarea retelelor de distributie.

Totodata, E.ON Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri consolidata de circa 4 miliarde lei, comparabila cu cea din 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#E.ON Romania, #plati dividende, #creante cfr , #stiri CFR