Dorin-Ioan Maer, noul director CFR Calatori

Joi, 14 Iulie 2011, ora 18:19
3423 citiri
Dorin-Ioan Maer, noul director CFR Calatori

Dorin-Ioan Maer este noul director CFR Calatori si presedinte al Consiliului de Administratie al companiei, a anuntat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, informeaza NewsIn.

Boagiu a semnat joi ordinul de numire. Conform prevederilor aceluiasi ordin, membrii Consiliului de Administratie al SNTFC CFR Calatori sunt madatati sa incheie, cu aceeasi data, contractul de mandat cu noul director general al societatii.

Dorin Maer a fost pana in luna mai director al regionalei CFR Constanta. Ministrul Transporturilor l-a demis miercuri pe directorul CFR Calatori, Liviu Cristian Pescarasu, ca urmare a unor nereguli constatate de Corpul de Control al ministrului privind procedurile de achizitie publica pentru repararea de automotoare.

Pescarasu a fost eliberat si din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei.

"Nu voi tolera in minister sau la oricare dintre unitatile din subordine derularea de proceduri de achizitie care nu respecta regulile de transparenta si libera concurenta.

Pentru a ne asigura ca banul public este eficient cheltuit trebuie sa avem achizitii care raspund unor necesitati reale si care asigura lucrari de calitate la preturi concurentiale.

La oricare alta unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita sa iau masuri similare si sa sesizez institutiile abilitate ale statului", a declarat Boagiu. Decizia a avut la baza raportul Corpului de Control al ministrului, referitor la derularea procedurilor de achizitie publica pentru repararea unor automotoare de catre CFR Calatori.

Corpul de Control a constatat nereguli in fundamentarea pretului pentru respectiva achizitie, precum si absenta avizelor de la autoritatile in domeniu pentru documentatia tehnica, conform procedurilor.

Procedura de achizitie a fost blocata, iar Boagiu a solicitat Consiliului de Administratie al CFR Calatori sa evalueze mentinerea in functie a tuturor persoanelor care, conform raportului Corpului de Control, au fost depistate ca fiind implicate.

Pescarasu a fost numit in functia de director general al CFR Calatori in octombrie 2009 de ministrul Tranporturilor din aceea perioada, Radu Berceanu. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#director cfr calatori, #dorin ioan maer, #transporturi, #cfr calatori , #stiri CFR