Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Disponibilizari masive la CFR Marfa: Ar putea pleca pana la 2500 de angajati pana in iulie

Disponibilizari masive la CFR Marfa: Ar putea pleca pana la 2500 de angajati pana in iulie


Un numar de 2.500 de salariati de la Compania CFR Marfa si-ar putea pierde locurile de munca pana la sfasitul lunii iunie, daca in intervalul care urmeaza nu vor fi convinsi reprezentantii Fondului Monetar International ca acest numar poate sa scada sub 1.500 de oameni, a declarat miercuri Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva.

"Pe baza acordului semnat de statul roman cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si Comisiei Europene s-a initiat o ampla actiune de disponibilizare. In cazul CFR Marfa, este vorba despre plecarea a 2.500 de salariati pana la sfarsitul lunii iunie, daca in cursul intalnirii pe care o vom avea in luna iunie cu reprezentantii FMI nu vom reusi sa ii convingem ca aceasta cifra poate sa scada sub 1.500 de oameni. CFR Marfa este acum intr-o situatie mult mai buna decat era anul trecut, atunci cand a fost vehiculata pentru prima data cifra de 2.500 de disponibilizari. Concret, veniturile companiei au crescut cu 13-14%, a crescut in acelasi timp si volumul de transport prin incheierea a trei noi contracte, in paralel sporind si volumul marfurilor transportate cu 16%", a spus Iulian Mantescu.

Potrivit acestuia, disponibilizarea a 2.500 de angajati ar periclita buna desfasurare a contractelor recent incheiate.

"Daca vor pleca 2.500 de oameni la sfarsitul lunii iunie, nu vom mai putea duce la bun sfarsit contractele pe care le-am incheiat recent. Tocmai de aceea, un reprezentant al sindicatului va face parte din comisia care va discuta, in luna iunie, cu reprezentantii FMI, pentru a incerca diminuarea numarului de disponibilizari", a mai spus Mantescu.

Nemultumiti de conditiile munca, angajatii Companiei Nationale de Cai Ferate 'CFR' SA au declansat, pe 23 aprilie a.c., un protest spontan care a determinat oprirea in statiile de cale ferata, pe intreaga retea feroviara, a 278 de trenuri de calatori, in intervalul orar 7,00 - 9,00.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1588 ori