Datoriile Telecomunicatii CFR vor fi stinse prin conversia in actiuni

Marti, 09 August 2011, ora 17:37
4688 citiri
Datoriile Telecomunicatii CFR vor fi stinse prin conversia in actiuni

Creantele Telecomunicatii CFR vor fi stinse prin conversia lor in actiuni, valoarea datoriilor filialei CFR SA ridicandu-se la peste 235 milioane lei, informeaza NewsIn.

Telecomunicatii CFR este filiala a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA.

"Prin aplicarea prezentului act normativ, se creeaza conditiile mentionate in 'Scrisoarea de Intentie' incheiata cu Fondul Monetar International, prin care Guvernul Romaniei se angajeaza ca SC Telecomunicatii CFR SA sa intre sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Prezentul act normativ creeaza cadrul legal pentru stingerea creantelor inregistrate in evidentele Ministerului Finantelor Publice si in contabilitatea SC Telecomunicatii CFR, la data emiterii actiunilor. (...) Urmare a stingerii creantelor prin conversia datoriilor in actiuni, structura de participare la capitalul social al Societatii va fi urmatoarea: Statul Roman prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si Compania Nationala de Cai Ferate - CFR SA", potrivit propunerii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

La sfarsitul lunii iunie, Telecomunicatii CFR inregistra datorii la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale de peste 235 milioane lei.

"Aceasta situatie a fost posibila, indeosebi, datorita neincasarii la timp a facturilor emise pentru prestatiile societatii catre companiile feroviare, precum si a penalitatilor acumulate urmare acestor intarzieri", se arata in nota de fundamentare.

Prin aprobarea Ordonantei de Guvern privind rectificarea bugetului de stat pe 2011, parte din datorii, in valoare de 173 milioane lei, vor fi recuperate de Societate de la Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA. Cu aceasta suma, Telecomunicatii CFR va plati o parte din datorii, creantele ramanand la valoarea de 61,4 milioane lei.

Telecomunicatii CFR, infiintata in 2002, are un capital social circa 16,5 milioane lei, fiind condusa de adunarea generala a actionarilor si este administrata de catre un consiliu de administratie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#creante telecomunicatii cfr, #actiuni cfr, #cfr, #datorii telecomunicatii cfr , #stiri CFR