Datoriile CFR SA la stat depasesc 200 milioane lei

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 12:08
2010 citiri
Datoriile CFR SA la stat depasesc 200 milioane lei

CFR SA, prin Electrificare CFR SA, are datorii la stat de peste 224 milioane lei, din care 152 de milioane lei reprezinta penalitati, a declarat miercuri presedintele sindicatului DEF Romania, Alexandru Rascol.

"La SC Electrificare CFR, in ultimii ani, prin masurile de restructurare si reorganizare s-a redus considerabil numarul de salariati, de la 3.537 in 2005 la 2.815 in prezent.

Cu toate ca in ultimul program de restructurare se arata ca numarul salariatilor necesari pentru desfasurarea activitatii la interventii este de 2.950, ceea ce au spus reprezentantii Ministerului Transporturilor nu s-a intamplat.

Sub 2.950 de salariati la interventii devine vulnerabila activitatea in acest domeniu", a spus seful Sindicatului Liber al Dispecerilor Energetic Feroviar din Romania (DEF).

Acesta a precizat ca daca, inainte, erau 40 de salariati la un district, acum sunt 25, deci insuficienti.

"La SC Interventii Feroviare, din 341 de salariati in 2008, in prezent au ramas 310, din care urmeaza sa fie disponibilizati peste 30. Datoriile catre stat sunt de 224 milioane lei, din care 152 milioane lei reprezinta penalitati. Ramura Interventii are de incasat de la clientul principal, CFR SA, 89 de milioane de lei.

Totodata, au fost acumulate datorii de peste 52 milioane lei, bani pe care Electrificare SA ii are de platit catre terti. De aici se poate trage concluzia ca nu prin disponibilizare se redreseaza soicietatea, in prezent vorbindu-se de 250 de disponibilizati", a adaugat Alexandru Rascol.

Sindicatul Liber DEF Romania reuneste salariati din doua filiale ale CFR SA, respectiv Electrificare CFR SA si Interventii Feroviare SA.

"La aceste doua filiale, plata salariilor s-a facut, in ultimele patru-cinci luni, cu intarzieri repetate, pana la 18 zile, fiind incalcate astfel articolele 161 si 34 din Contractul Colectiv de Munca. Din cauza acestei situatii, in perioada imediat urmatoare, sindicatul DEF va declansa un conflict de munca legal, cu parcurgerea tuturor pasilor", a precizat liderul DEF.

Angajatii mai multor dispecerate si districte feroviare de la SC Electrificare refuza sa munceasca miercuri, pentru ca nu si-au primit de 18 zile salariile, acest lucru intamplandu-se in mod frecvent, a declarat, pentru NewsIn, presedintele sindicatului DEF, Alexandru Rascol.

"Vrem sa atragem atentia conducerii din companie si Ministerului Transporturilor ca am inaintat doua acte catre ministrul Anca Boagiu, legat de plata salariilor si nu am primit niciun raspuns, iar ce ar putea sa urmeze, daca nu onoreaza plata, nu mai garantam.

Angajatii care sunt in greva spontana s-ar putea sa nu mai intervina in cazul aparitiei unor deranjamente la calea ferata, ceea ce ar duce la blocajul circulatiei trenurilor", a spus seful Sindicatului Liber al Dispecerilor Energetic Feroviar din Romania(DEF).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#datorii cfr, #milioane lei, #datorii stat, #cfr sa, #datorii , #stiri CFR