Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curtea Suprema poate stopa, astazi, haosul din calea ferata, precum si batjocura la adresa calatorilor, produse de greva CFR

Curtea Suprema poate stopa, astazi, haosul din calea ferata, precum si batjocura la adresa calatorilor, produse de greva CFR
In timp ce ambele tabere beligerante, administratia feroviara si sindicatele, isi pastreaza cu fermitate pozitiile initiale, greva ceferista produce, in continuare, numai pagube de sute de miliarde de lei, o brambureala a traficului pe calea ferata si, nu in ultima instanta, o imensa bataie de joc la adresa calatorilor, beneficiarii muncii si, in prezent nemuncii, grevistilor.Astfel, in conditiile in care "logica" liderilor sindicali se izbeste de neputinta financiara a societatilor feroviare care, la "zestrea" pierderilor "istorice" isi mai adauga, zilnic, si cate o "bagatela" de paguba estimata la peste 40 miliarde lei, soarta actualei brambureli a caii ferate se afla numai in mainile membrilor completului Curtii Supreme de Justitie, care, astazi, urmeaza sa decida in privinta legalitatii acestui conflict de munca ale carui "victime colaterale" sunt calatorii, nevoiti sa-si "programeze" necazurile si alte urgente in functie de "treimea" trenurilor ramase, prin "gratia" legii si a grevistilor, in circulatie.
Desigur, chiar daca nu se afla in subsolul clasamentului national al veniturilor, nazuintele ceferistilor spre un salariu majorat si un numar sporit de tichete de masa s-ar putea sa fie intemeiate, numai ca aceste solicitari ar trebui racordate si la posibilitatile financiare ale unor societati feroviare ale caror bugete au fost sleite, in decursul timpului, de afaceri, mai mult sau mai putin rentabile, patronate de o intreaga cohorta de sefi, de teapa lui Necolaiciuc & CO. De altfel, intr-o scrisoare deschisa transmisa prin posta electronica premierului, o parte din feroviari identifica unele dintre afacerile mai putin ortodoxe menite a umple doar conturile sefilor, precum si unele dintre aceste personaje aflate la limita penalului.

Cat priveste actuala greva, stoparea ei nu ar fi o drama pentru sindicalisti care, avand in vedere ca si-au propus o saptamana de "lupta", si-au facut damblaua.

Gardianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 861 ori