Cum vrea Boagiu sa stinga arieratele la CFR

Joi, 03 Martie 2011, ora 15:44
2141 citiri
Cum vrea Boagiu sa stinga arieratele la CFR

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat, joi, ordinul prin care sunt demarate si monitorizate noi proceduri de stingere a arieratelor inregistrate de unitatile feroviare care functioneaza sub autoritatea MTI, potrivit Newsin. 

Decizia vine ca urmare a analizei efectuate asupra situatiei financiare si rezultatului patrimonial inregistrate de CFR Infrastructura, CFR Marfa si CFR Calatori, prin care se constata mentinerea dificultatilor financiare la nivelul acestor companii, dar si avand in vedere angajamentul asumat prin Scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International, referitor la reducerea cu 12% a arieratelor acestor companii in anul 2011.

Astfel, ordinul ministrului Anca Boagiu prevede numirea unei comisii pentru demararea si monitorizarea procedurilor de stingere a arieratelor inregistrate de CFR S.A., CFR Marfa S.A. si CFR Calatori S.A. si a filialelor acestora, prin aplicarea procedurii de dare in plata conform art.175 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

Comisia formata din reprezentanti ai MTI, CFR SA, CFR Marfa SA si CFR Calatori SA va avea in vedere si raportul de evaluare si expertizare a arieratelor intocmit ca urmare a dispozitiilor Ordinului de ministru din 16 februarie a.c. privind stabilirea valorii contabile a bunurilor imobile aflate sub sechestru la data de 31 decembrie 2010. 

#boagiu, #cfr, #arierate, #arierate cfr , #stiri CFR