Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducerea CFR despre controlul lui Relu Fenechiu: "E binevenit, daca nu e instrument de presiune"

Conducerea CFR despre controlul lui Relu Fenechiu: "E binevenit, daca nu e instrument de presiune"


Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a luat act de decizia ministrului Transporturilor, domnul Relu Fenechiu, de a trimite o echipa a corpului de control, doar pentru verificarea activitatii incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

Potrivit principiului transparentei, managementul companiei anunta public faptul ca orice control este binevenit, atunci cand e facut cu buna-credinta si transparenta, si nu ca un instrument de presiune, exprimandu-si disponibilitatea de a oferi intregul sprijin echipei de verificare, au anuntat reprezentantii companiei CFR.

Acelasi sprinjin va fi acordat si pentru o eventuala extindere a controlului pentru perioada anterioara datei de 1 ianuarie a.c, necesara pentru:

- identificarea responsabililor pentru suspendarea licitatiei de evaluare a activelor din toata tara, ceea ce a provocat prejudicii importante companiei, prin cresterea impactului taxelor locale, de exemplu la Constanta. Licitatia a fost suspendata pe 4 ianuarie 2013, cu 5 zile inainte de instalarea oficiala a noului manager, pe motiv ca este mai bine ca licitatia sa se desfasoare la nivel regional, decat la nivel central, pentru toata tara.

- aprofundarea controlului dispus de CFR SA la Regionala CF Iasi.

Conducerea CFR SA este decisa sa continue implementarea planului de transformare pozitiva a companiei, prin care a reusit deja reduceri importante de costuri si cresteri semnificative la capitolul incasari. Pe fondul reducerii arieratelor si a rezolvarii problemei stopajului la sursa, CFR SA se afla in graficul stabilit impreuna cu institutiile financiare internationale.

In acelasi timp, vor continua atat procesul de recrutare a noilor directori ai Companiei, cat si controalele demarate in teritoriu, indiferent de natura presiunilor sau a incercarilor de intimidare din partea factorului politic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1287 ori