CFR vrea sa scoata 50 mil. de lei din chirii si fier vechi

Vineri, 22 Martie 2013, ora 10:03
1638 citiri
CFR vrea sa scoata 50 mil. de lei din chirii si fier vechi

CFR SA vrea sa obtina in acest an venituri suplimentare de peste 50 de milioane de lei in urma eficientizarii activitatii de patrimoniu si valorificarii deseurilor feroase, a anuntat vineri administratorul retelei feroviare.

"Principalele masuri operationale care vor fi implementate la nivel national, in perioada imediat urmatoare, vizeaza eficientizarea activitatii comerciale prin reanalizarea actualelor tarife percepute pentru inchirierea spatiilor si a terenurilor din patrimoniul privat al companiei, precum si prin utilizarea unui mecanism mai eficient de stabilire a preturilor pentru locatiile inca neinchiriate.

De asemenea, compania va demara si procedurile de valorificare a fierului vechi si a materialelor marunte de cale, procedura care se va desfasura etapizat prin Bursa Romana de Marfuri, in urmatoarele 4-5 luni", se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

Masurile vor duce la incasarea unor venituri estimate pentru anul in curs la peste 50 de milioane de lei.

Directorul CFR vorbeste despre concedieri

Compania arata, de asemenea, ca directorul general al CFR SA, Dimitrios Sophocleous, va analiza in paralel, impreuna cu reprezentantii sucursalelor feroviare, mai multe oportunitati de utilizare a activelor companiei si de valorificare a fortei de munca.

Saptamana trecuta, Sophocleous a declarat ca va reevalua personalul companiei, care se ridica la aproape 28.000 de angajati si pe care il considera ridicat raportat la dimensiunea retelei, urmand ca o decizie de reorganizare sa fie luata dupa discutii cu sindicatele si autoritatile.

Compania administreaza aproximativ 15.000 de km de cale ferata si are in jur de 23.000 de angajati, la care se adauga aproape 5.000 din filiale.

Rezultatele financiare ale CFR SA

Compania isi propune pentru acest an sa realizeze investitii de peste 3 miliarde lei, sustinute in principal de fonduri europene nerambursabile. Anul trecut, suma alocata investitiilor a fost de 1,8 miliarde lei.

Veniturile companiei s-au plasat anul trecut la 4,09 miliarde lei, iar cheltuielile la 3,02 miliarde lei, rezultand un profit de 1,07 miliarde lei, potrivit rezultatelor preliminare comunicate de Sophocleous. El a precizat insa ca profitul este doar contabil, in conditiile in care in rezultatele companiei au fost influentate pozitiv de subventii pentru mentenanta acordate de stat, precum si de stergerea unor datorii la furnizorii de electricitate.

In fapt, din punct de vedere operational compania este pe minus, a precizat Sophocleous, targetul fixat in acest an fiind de break-even, in conditiile unui buget cu venituri si cheltuieli proiectate la 4,45 miliarde lei.

Comparativ, in 2011 compania a raportat la Ministerul de Finante venituri de 4,07 miliarde lei si o pierdere de 708,4 milioane lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#CFR bani fier vechi, #rezultate financiare CFR, #CFR chirii , #stiri CFR