CFR vrea sa inchirieze aproape 1.100 de kilometri de cale ferata

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 12:42
1774 citiri
CFR vrea sa inchirieze aproape 1.100 de kilometri de cale ferata

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va inchiria aproape 1.100 km de cale ferata care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile, in urma unei licitatii publice cu strigare organizata luni, 21 iulie, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), operatiunea fiind parte a angajamentelor fata de FMI.

Contractul de inchiriere pentru cei 1.079,9 kilometri de cale ferata va fi incheiat pe o perioada de patru ani, iar oferta cu pretul cel mai mare va fi desemnata castigatoare. Firmele interesate pot depune ofertele pana in ziua licitatiei, la ora 9:00, plicurile urmand sa fie deschise o ora mai tarziu.

La licitatia de la BRM pot participa firme romanesti care au calitatea de operatori licentiati de transport feroviar, conform conditiilor mentionate in documentatie.

"Inchirierea sectiilor de cale ferata care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activitatii, CFR SA respecta angajamentele Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana" a declarat intr-un comunicat directorul general al CFR SA, Macarie Moldovan.

Compania poate inchiria, prin licitatii la BRM, sectiile de circulatie apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile catre operatori economici, castigatorii fiind obligati sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, in conformitate cu prevederile legislative.

Participantii pot depune oferte pentru una sau mai multe sectii de circulatie

Participantii pot depune oferte pentru una sau mai multe sectii de circulatie, aflate pe raza sucursalelor regionale de cale ferata Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati si Constanta.

Sucursala Bucuresti are ca sectii neinteroperabile Ploiesti Vest - Targoviste Nord - Fieni - Pietrosita, Ditesti - Gura Palangii, I.L. Caragiale - Ditesti - Moreni, Ploiesti Nord - Maneciu, Campina -Campinita - Telega, Ploiesti Sud - Armasesti.

Pe sucursala Craiova exista sectia Bradu de Sus - Bradu Rafinarie - Parvu, pe Timisoara sunt Caransebes - Boutari, Hateg - Subcetate, Oravita - Anina, Nadab - Graniceri, Timisoara Nord - Jimbolia, Timisoara Nord - Timisoara Vest, iar pe sucursala Cluj sunt sectiile Campia Turzii - Turda, Ilva Mica - Rodna Veche, Botiz - Bixad, Baia Mare - Baia Mare Nord.

Pe Brasov, CFR scoate la licitatie sectiile Chileni - Voslobeni, Sebes Alba - Petrestii de Padure, pe sucursala Iasi sectiile Dornesti - Gura Putnei - Putna, Dornisoara - Floreni, Gura Humorului - Darmanesti, Crasna - Husi, Zorleni - Falciu Nord, Piatra Neamt - Bicaz.

Pe sucursala Galati, sectii neinteroperabile sunt Faurei - Tecuci, Marasesti - Panciu, Comanesti - Moinesti, Faurei - Urziceni, iar pe Constanta exista sectiile Slobozia Veche - Tandarei, Medgidia - Tulcea Oras si Medgidia - Negru Voda.

Modificare importantă în Codul Fiscal privind regimul clădirilor. În ce condiții se va putea renova un anumit tip de imobil
Modificare importantă în Codul Fiscal privind regimul clădirilor. În ce condiții se va putea renova un anumit tip de imobil
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada...
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google a lansat o nouă funcție pentru Android, menită să promoveze aplicațiile în afara Play Store-ului. Această funcție a fost prezentată la conferința pentru dezvoltatori Google I/O...
#licitatie cfr, #inchiriere kilometri cale ferata, #transport feroviar , #stiri CFR