Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR va transfera serviciul de furnizare a energiei electrice catre SC Electrificare CFR SA

CFR va transfera serviciul de furnizare a energiei electrice catre SC Electrificare CFR SA


Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA va transfera, incepand din anul 2014, serviciul de furnizare si gestionare a energiei electrice pentru sectorul feroviar catre SC Electrificare CFR SA, pe zona geografica a EON Energie Romania SA, in vederea pentru reducerii costurilor cu energia electrica.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, aceasta masura operationala are drept scop imbunatatirea relatiei de business cu clientii CFR SA, prin reducerea costurilor percepute tuturor operatorilor de transport feroviar pentru consumul de energie electrica.

Compania precizeaza ca transferul activitatii de furnizare si gestionare a energiei electrice in sistemul feroviar, de la CNCF CFR SA catre SC Electrificare CFR, se va realiza in conformitate cu prevederile Legii nr. 211 din 24 mai 2006, privind ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului de modernizare a retelei energetice Feroviare (2005) si prin respectarea Acordului de imprumut BERD din 2012, privind restructurarea financiara a CNCF CFR SA, conform caruia achizitionarea intregii cantitati de energie electrica necesara sistemului feroviar se va realiza prin intermediul SC Electrificare CFR SA, de pe piata OPCOM.

"Echipa manageriala a CFR SA va depune eforturi sustinute pentru stingerea obligatiilor financiare catre toti furnizorii de energie electrica, astfel incat in toate zonele geografice serviciul de furnizare si gestionare a energiei electrice sa fie asigurat doar de SC Electrificare CFR SA". se arata in comunicatul CRR.

SC Electrificare CFR SA este filiala specializata a CNCF CFR SA care desfasoara activitate de intretinere, respectiv exploatarea instalatiilor de electrificare, si furnizare de energie electrica in sectorul feroviar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1958 ori