CFR va transfera serviciul de furnizare a energiei electrice catre SC Electrificare CFR SA

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 12:15
2189 citiri
CFR va transfera serviciul de furnizare a energiei electrice catre SC Electrificare CFR SA

Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA va transfera, incepand din anul 2014, serviciul de furnizare si gestionare a energiei electrice pentru sectorul feroviar catre SC Electrificare CFR SA, pe zona geografica a EON Energie Romania SA, in vederea pentru reducerii costurilor cu energia electrica.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, aceasta masura operationala are drept scop imbunatatirea relatiei de business cu clientii CFR SA, prin reducerea costurilor percepute tuturor operatorilor de transport feroviar pentru consumul de energie electrica.

Compania precizeaza ca transferul activitatii de furnizare si gestionare a energiei electrice in sistemul feroviar, de la CNCF CFR SA catre SC Electrificare CFR, se va realiza in conformitate cu prevederile Legii nr. 211 din 24 mai 2006, privind ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului de modernizare a retelei energetice Feroviare (2005) si prin respectarea Acordului de imprumut BERD din 2012, privind restructurarea financiara a CNCF CFR SA, conform caruia achizitionarea intregii cantitati de energie electrica necesara sistemului feroviar se va realiza prin intermediul SC Electrificare CFR SA, de pe piata OPCOM.

"Echipa manageriala a CFR SA va depune eforturi sustinute pentru stingerea obligatiilor financiare catre toti furnizorii de energie electrica, astfel incat in toate zonele geografice serviciul de furnizare si gestionare a energiei electrice sa fie asigurat doar de SC Electrificare CFR SA". se arata in comunicatul CRR.

SC Electrificare CFR SA este filiala specializata a CNCF CFR SA care desfasoara activitate de intretinere, respectiv exploatarea instalatiilor de electrificare, si furnizare de energie electrica in sectorul feroviar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#sistem feroviar, #CFR transfer energie, #energie cai ferate , #stiri CFR