Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR va cumpara, in premiera, energie electrica la Bursa Romana de Marfuri

CFR va cumpara, in premiera, energie electrica la Bursa Romana de Marfuri


Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA organizeaza pe 17 iulie 2014, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), prima procedura de achizitie a 20.500 MWh de energie electrica necesara consumului propriu.

Operatorii economici interesati vor depune la BRM oferta pentru intreaga cantitate, de 20.500 MWh, din care 17.000 MWh energie electrica de joasa tensiune si 3.500 MWh energie electrica de medie tensiune, modalitatea de calcul a pretului fiind stipulata in documentatia de licitatie.

Perioada de livrare a energiei este 01.09.2014 - 30.08.2015, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea documetatiei si a ofertelor este 17.07.2014, ora 11.00, sedinta de tranzactionare urmand sa aiba loc in aceeasi zi, utilizand platforma electronica BRM, cu incepere de la ora 13.00.

Evaluarea ofertelor se va realiza prin compararea propunerilor financiare determinate prin insumarea valorilor rezultate din inmultirea pretului total (care va sta la baza incheierii contractului) cu cantitatea maxima aferenta fiecarui tip de energie (medie si joasa tensiune). Sursa de finantare a acestei achizitii va fi asigurata de CFR SA din fondurile proprii ale companiei.

"2014 este anul in care CFR SA, in calitate de gestionar al infrastructurii feroviare publice, efectueaza prima tranzactie pe piata bursiera pentru achizitia de energie electrica, prin iesirea de pe piata reglementata unde era consumator captiv, pe zonele geografice ale furnizorilor E.ON Energie Romania SA, ENEL ENERGIE SA si CEZ VANZARE SA", a declarat MACARIE MOLDOVAN directorul general al CFR SA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1449 ori