CFR va cumpara, in premiera, energie electrica la Bursa Romana de Marfuri

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 14:50
1603 citiri
CFR va cumpara, in premiera, energie electrica la Bursa Romana de Marfuri

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA organizeaza pe 17 iulie 2014, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), prima procedura de achizitie a 20.500 MWh de energie electrica necesara consumului propriu.

Operatorii economici interesati vor depune la BRM oferta pentru intreaga cantitate, de 20.500 MWh, din care 17.000 MWh energie electrica de joasa tensiune si 3.500 MWh energie electrica de medie tensiune, modalitatea de calcul a pretului fiind stipulata in documentatia de licitatie.

Perioada de livrare a energiei este 01.09.2014 - 30.08.2015, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea documetatiei si a ofertelor este 17.07.2014, ora 11.00, sedinta de tranzactionare urmand sa aiba loc in aceeasi zi, utilizand platforma electronica BRM, cu incepere de la ora 13.00.

Evaluarea ofertelor se va realiza prin compararea propunerilor financiare determinate prin insumarea valorilor rezultate din inmultirea pretului total (care va sta la baza incheierii contractului) cu cantitatea maxima aferenta fiecarui tip de energie (medie si joasa tensiune). Sursa de finantare a acestei achizitii va fi asigurata de CFR SA din fondurile proprii ale companiei.

"2014 este anul in care CFR SA, in calitate de gestionar al infrastructurii feroviare publice, efectueaza prima tranzactie pe piata bursiera pentru achizitia de energie electrica, prin iesirea de pe piata reglementata unde era consumator captiv, pe zonele geografice ale furnizorilor E.ON Energie Romania SA, ENEL ENERGIE SA si CEZ VANZARE SA", a declarat MACARIE MOLDOVAN directorul general al CFR SA.

Accesorii electrice esențiale pentru o casă nouă
Accesorii electrice esențiale pentru o casă nouă
Îți faci planurile pentru a te muta într-o casă nouă? Pe lângă alegerea mobilierului și dimensionarea încăperilor, e esențial să achiziționezi din timp accesoriile electrice. În caz...
Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Finanțările acordate de bănci statului depășesc 225 de milarde lei la finalul lui aprilie, în condițile în care anul trecut se încheia cu un sold al creditului guvernamental de sub 197...
#energie electrica CFR, #bursa romana marfuri, #achizitie energie electrica CFR , #stiri CFR