CFR suplimenteaza cu sapte milioane euro un contract de proiectare acordat unei companii finlandeze

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 18:29
1700 citiri
CFR suplimenteaza cu sapte milioane euro un contract de proiectare acordat unei companii finlandeze

CFR a suplimentat cu 6,9 milioane de euro valoarea unui contract acordat companiei finlandeze Pöyry pentru proiectarea reabilitarii tronsonului de cale ferata Simeria-Curtici-granita cu Ungaria, cu o lungime de 184 de kilometri, a anuntat, marti, Poyry, potrivit Mediafax.

Contractul initial pentru segmentul de cale ferata Simeria-Curtici-granita cu Ungaria a fost semnat in noiembrie 2007, la o valoare de 14 milioane de euro.

Serviciile Pöyry includ proiectarea lucrarilor de reabilitare, servicii pentru achizitii si asigurarea asistentei ethnice in timpul constructiei.

Startul lucrarilor la tronsonul repectiv, parte a Coridorului IV Paneuropean, este programat pentru inceputul anului urmator, iar durata constructiei este estimata la cinci ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Obiectivul modernizarii tronsonului de cale ferata este de a permite trenurilor sa circule cu o viteza de pana la 160 de kilometri pe ora.

Pöyry a semnat in ultimii alte doua contracte in Romania, vizand servicii de proiectare si inginerie pentru constructia si reabilitarea de drumuri.

Astfel, la sfarsitul lui 2007 Pöyry a semnat un contract de 1,8 milioane de euro cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru servicii de inginerie privind constructia tronsonului Cristian - Fagaras al autrostrazii Transilvania.

In martie 2009 compania finlandeza a obtinut de la constructorul austriac Strabag doua contracte de proiectare, de 3,2 milioane de euro, pentru reabilitarea a doua drumuri in judetele Bihor si Satu Mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contract, #cfr, #poyry, #proiectare , #stiri CFR