CFR s-a mai "spart" o data

Marti, 31 August 2004, ora 05:51
1270 citiri

Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane are o noua filiala, denumita "Electrificare CFR" SA, filala a carei infiintare a facut obiectul unei recente Hotarari de Guvern adoptate in acest sens.Potrivit acesteia, noua societate are ca activitate principala "montarea, exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor de electrificare ale CFR, pentru asigurarea functionarii infrastructurii feroviare". Societatea are un capital de aproape 520 de miliarde de lei, detinut in totalitate de catre CFR. Protocolul de predare-primire a activelor care vor fi detinute de noua societate se va incheia in 90 de zile.

Hotararea mai stabileste si ca, in relatiile contractuale cu societatea-mama (CFR), nou-infiintata Electrificare CFR nu va putea avea un profit mai mare de 5%.

In statutul societatii, pe langa obiectul de activitate principal, cel de exploatare a infrastructurii electrice feroviare mai scrie ca noua societate se poate ocupa si cu servicii de proiectare a instalatiilor electrice, cu fabricarea de aparate electrice, metrologie sau exploatarea aplicatiilor informatice.

Sursa: Realitatea Romaneasca