CFR S.A are datorii la bugetul de stat de 400 milioane de lei

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 17:16
1721 citiri
CFR S.A are datorii la bugetul de stat de 400 milioane de lei

CFR S.A, compania care are in administrare infrastructura feroviara, are la bugetul de stat datorii in valoare de 400 milioane de lei, potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Constantin Axinia.

"La bugetul de stat sunt datorii ale CFR S.A in valoare de 400 milioane lei din cauza incasarilor scazute din taxa de utilizare (TUI) pe care compania o incaseaza de la CFR Marfa si CFR Calatori, potrivit Newsin.

Alte datorii, de peste un miliard de lei, se inregistreaza catre societatile furnizoare de energie electrica", a precizat Axinia.

Potrivit directorului general al CFR SA, Viorel Scurtu, pe 2009 s-a alocat de la bugetul de stat 170 de milioane de lei, bani cu care compania a platit o parte din datoriile restante pe 2008 catre firmele care au desfasurat lucrari la infrastructura feroviara.

Directorul CFR Marfa, Gratian Calin, a declarat, pentru NewsIn, ca CFR Marfa are intarzieri de plata catre bugetul de stat (TVA-ul), bani care vor fi achitati pana la finalul lunii aprilie.

Acesta a precizat ca si societatea feroviara de marfa are la randul ei de incasat datorii de peste 50 de milione de lei de la complexurile energetice CET Arad, CET Govora, CET Brasov si CET Bacau. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, # datorii, # infrastuctura, # piata, # societate , #stiri CFR