Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR plateste 122 de mil. de lei pentru modernizarea podurilor de cale ferata peste Dunare

CFR plateste 122 de mil. de lei pentru modernizarea podurilor de cale ferata peste Dunare


CFR a semnat, luni, cu asocierea Arcada Company - Metabet - Compania Constructii Feroviare un contract de 122,6 milioane lei, fara TVA, pentru reabilitarea podurilor de cale ferata peste Dunare, durata de executie a lucrarilor fiind stabilita la 23 de luni.

"Data de incepere a lucrarilor nu va depasi cu mai mult de 42 de zile data primirii de catre antreprenor a acordului contractual", se arata intr-un comunicat al administratorului retelei feroviare.

Pentru repararea celor doua poduri, inclusiv viaductele de acces, este necesara inchiderea alternativa a circulatiei feroviare pe cele doua fire. In aceasta situatie, pentru mentinerea conditiilor normale de desfasurare a traficului feroviar, vor fi puse in functiune podurile vechi (Anghel Saligny) pe perioada executarii lucrarilor la podurile noi, precizeaza CFR.

La licitatia organizata in februarie pentru atribuirea contractului "Lucrari de reabilitare a podurilor de cale ferata peste Dunare - km 152+149 si km 165+817, linia CF Bucuresti - Constanta", au depus oferte asocierile Arcada Company - Metabet - Compania Constructii Feroviare, Strabag - Tancrad, Azvi - Straco Grup si compania Consinit.

Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, iar finantarea va fi asigurata din fonduri europene nerambursabile (85%) si bani de la bugetul de stat (15%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1972 ori