CFR Marfa: Valoarea de piata a companiei se decide saptamana aceasta

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 16:42
1822 citiri
CFR Marfa: Valoarea de piata a companiei se decide saptamana aceasta

CFR Marfa, companie strategica pentru Romania, cu peste 9.100 de angajati si datorii de 450 milioane de euro, va fi in curand evaluata de catre compania de consultanta Deloitte, al carei raport va fi folosit pentru formularea caietului de sarcini pentru procesul de privatizare.

CFR Marfa are un capital social de aproximativ 56 de milioane de euro. Potrivit ultimului bilant financiar contabil, compania are active in valoare de 300 de milioane de euro.

Aceasta suma nu reprezinta valoarea de piata a companiei, a spus in cadrul unei dezbateri publice Horatiu Buzatu, secretar general in cadrul Ministerului Transportului si coordonatorul pentru privatizarea CFR Marfa.

"Deloitte are ca obligatie evaluarea patrimoniului societatii. Aceasta

evaluare nu s-a facut inca. Cand va fi finalizata doar atunci putem discuta

asupra unei valori de piata a companiei", a declarat Horatiu Buzatu.

El a spus ca evaluarea trebuie sa fie gata in maximum o saptamana.

Consortiul format din Deloitte Consultanta, Musat & Asociatii Sparl si Systra acorda consultanta la pregatirea si derularea procesului de privatizare a CFR Marfa.

Potrivit lui Buzatu, CFR Marfa pierde anual 50 de milioane de euro.

CFR Marfa are in prezent in jur de 9.100 de salariati, dupa ce in 1998 avea peste 30.500.

Privatizarea CFR Marfa se va incheia pana la sfarsitul anului, urmand ca societatea sa fie vanduta integral si nu doar capitalul majoritar.

Un numar de 86 de companii din domeniu, grupuri de investitii si banci si-au exprimat interesul de a prelua compania, care va fi vanduta integral. Initial, la ultima misiune a Fondului Monetar International a fost luata decizia privatizarii capitalului majoritar al companiei, insa ulterior autoritatile au solicitat si au primit acordul institutiilor financiare internationale pentru a privatiza integral CFR Marfa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#CFR Marfa valoare piata, #CFR Marfa proces privatizare, #CFR Marfa Deloitte valoare piata , #stiri CFR