Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa: Valoarea de piata a companiei se decide saptamana aceasta

CFR Marfa: Valoarea de piata a companiei se decide saptamana aceasta


CFR Marfa, companie strategica pentru Romania, cu peste 9.100 de angajati si datorii de 450 milioane de euro, va fi in curand evaluata de catre compania de consultanta Deloitte, al carei raport va fi folosit pentru formularea caietului de sarcini pentru procesul de privatizare.

CFR Marfa are un capital social de aproximativ 56 de milioane de euro. Potrivit ultimului bilant financiar contabil, compania are active in valoare de 300 de milioane de euro.

Aceasta suma nu reprezinta valoarea de piata a companiei, a spus in cadrul unei dezbateri publice Horatiu Buzatu, secretar general in cadrul Ministerului Transportului si coordonatorul pentru privatizarea CFR Marfa.

"Deloitte are ca obligatie evaluarea patrimoniului societatii. Aceasta
evaluare nu s-a facut inca. Cand va fi finalizata doar atunci putem discuta
asupra unei valori de piata a companiei", a declarat Horatiu Buzatu.

El a spus ca evaluarea trebuie sa fie gata in maximum o saptamana.

Consortiul format din Deloitte Consultanta, Musat & Asociatii Sparl si Systra acorda consultanta la pregatirea si derularea procesului de privatizare a CFR Marfa.

Potrivit lui Buzatu, CFR Marfa pierde anual 50 de milioane de euro.

CFR Marfa are in prezent in jur de 9.100 de salariati, dupa ce in 1998 avea peste 30.500.

Privatizarea CFR Marfa se va incheia pana la sfarsitul anului, urmand ca societatea sa fie vanduta integral si nu doar capitalul majoritar.

Un numar de 86 de companii din domeniu, grupuri de investitii si banci si-au exprimat interesul de a prelua compania, care va fi vanduta integral. Initial, la ultima misiune a Fondului Monetar International a fost luata decizia privatizarii capitalului majoritar al companiei, insa ulterior autoritatile au solicitat si au primit acordul institutiilor financiare internationale pentru a privatiza integral CFR Marfa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1645 ori