Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa va scoate la inchiriere bunuri si spatii catre terti

CFR Marfa va scoate la inchiriere bunuri si spatii catre terti


CFR Marfa intentioneaza sa furnizeze diverse tipuri de servicii catre terti, in completarea activitatii de baza, urmand sa asigure revizii tehnice, dar si sa scoata la inchiriere bunuri sau spatii feroviare pentru firmele interesate.

"CFR Marfa anunta deschiderea activitatii de prestari servicii catre terti, inchirieri de bunuri, spatii si terenuri aflate in proprietatea societatii. Aceasta masura vine ca o completare a politicii comerciale a CFR Marfa, care s-a concretizat in castigarea unor licitatii printre care amintim: CET Govora, Arcelor Mittal, Conpet, Lafarge sau S.C.E.H. Hunedoara. Piata de transport de marfa din Romania este o piata puternic concurentiala, iar pentru a se adapta la cerintele acesteia, CFR Marfa ia o serie de masuri pentru eficientizarea activitatii prin valorificarea tuturor resurselor umane si materiale de care aceasta dispune", se arata intr-un comunicat al companiei, potrivit Mediafax.

Astfel, pe langa activitatea de transport feroviar de marfa, CFR Marfa va efectua revizii tehnice la vagoane, va furniza locomotive de ajutor sau de multipla tractiune, servicii de cantarire, intocmire a documentelor de transport sau a altor documente si va inchiria bunuri, spatii din patrimoniu si de material rulant catre orice firma interesata.

CFR Marfa este liderul pietei de transport feroviar de marfa din Romania, cu o cota de piata de 54,8 % la nivelul anului trecut.

Compania controlata de stat, prin Ministerul Transporturilor, a castigat recent o licitatie organizata de CE Hunedoara pentru transportul carbunelui pe o perioada de un an, oferind un pret de aproximativ 44 milioane lei (10 milioane de euro).

Pe de alta parte, CFR Marfa va disponibiliza in aceasta luna 2.500 de oameni, aproape 30% din numarul actual de angajati, in cadrul unui programul de restructurare si reorganizare.

Guvernul a autorizat saptamana trecuta plata din bugetul asigurarilor pentru somaj a venitului de completare pentru cei 2.500 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1341 ori