Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa semneaza un nou Contract Colectiv de Munca pentru 2011

CFR Marfa semneaza un nou Contract Colectiv de Munca pentru 2011

CFR Marfa anunta ca marti a fost semnat noul Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011, in urma negocierilor colective purtate intre administratie si partenerii sociali, potrivit NewsIn.

Potrivit CFR Marfa, toate federatiile sindicale reprezentative la nivelul SNTFM CFR Marfa au cazut de acord asupra clauzelor noului Contract Colectiv de Munca.

Contractul colectiv de munca cuprinde clauze referitoare la contractul individual de munca, angajarea, conditiile de munca si salarizare ale personalului, timpul de munca si odihna, drepturile si obligatiile reciproce ale partilor in promovarea unor relatii de munca echitabile, de natura sa asigure protectia sociala a salariatilor, drepturile sindicatelor si ale reprezentantilor salariatilor, calificarea, recalificarea, pregatirea si perfectionarea profesionala.


In 8 februarie, peste 700 de lideri de sindicat ai feroviarilor din toata tara s-au strans la Regionala Bucuresti, nemultumiti ca nu au semnat noi contracte de munca, dupa ce cele vechi au expirat la 31 ianuarie.


Presedintele Federatiei Sindicale Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, declara, dupa finalizarea discutiilor din Consiliul National, ca reprezentantii regionalelor au hotarat declansarea conflictului de munca.


"Cei peste 700 de lideri din Miscare Comercial sunt nemultumiti de faptul ca nu au semnat un nou contract colectiv de munca si nu sunt de acord cu programele de restructurare si disponibilizarile de la calea ferata", spunea Fratica. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5479 ori