Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa. Promovarea privatizarii ar costa Transporturile 2,25 milioane lei

CFR Marfa. Promovarea privatizarii ar costa Transporturile 2,25 milioane lei


Cheltuielile pentru reclama si publicitate ale Ministerului Transporturilor ar putea fi majorate de la 50.000 lei la 2,25 milioane lei pentru derularea unei campanii ample de publicitate interna si internationala in vederea promovarii proiectului de privatizare la CFR Marfa, conform unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

"In prezent, in derularea Programului de privatizare al Ministerului Transporturilor au aparut unele aspecte noi in privinta cheltuielilor ce urmeaza a fi efectuate in prima parte a anului 2013, conform angajamentelor asumate de Guvern in fata organismelor financiare internationale, referitoare la privatizarea CFR Marfa", se mentioneaza in Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

In cadrul bugetului pentru 2013 al ministerului, la capitolul de cheltuieli pentru reclama si publicitate este prevazuta suma de 50.000 lei din care, pana in prezent, a fost utilizata o suma de circa 10.000 lei.

"In mod deosebit este vorba despre derularea unei campanii ample de publicitate interna si internationala, in diferite medii de informare (presa scrisa, televiziune, Internet etc) pentru promovarea proiectului de privatizare prin vanzarea unui pachet majoritar de actiuni pe care Ministerul Transporturilor il gestioneaza la CFR Marfa, in calitate de actionar in numele Statului roman", se spune in Nota de Fundamentare.

Proiectul de HG prevede cresterea volumului cheltuielilor pentru reclama si publicitate de la 50.000 lei la 2,55 milioane lei si, pe de alta parte, scaderea volumului cheltuielilor pentru rapoarte de evaluare in procesul de privatizare si post privatizare pentru: expertize, cautiuni, evaluari in litigii, onorarii executori judecatoresti, documentatii pentru obtinerea avizului de mediu precum si alte asemenea cheltuieli de la 11 milioane lei la 8,5 milioane lei.

Per total, volumul cheltuielilor pentru privatizare nu va inregistra modificari, acesta mentinandu-se la nivelul de 341,105 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1450 ori