CFR Marfa la a doua incercare de privatizare. Cine sunt candidatii

Joi, 23 Mai 2013, ora 08:31
1532 citiri
CFR Marfa la a doua incercare de privatizare. Cine sunt candidatii

Transferoviar Grup, OmniTRAx si Grup Feroviar Roman au cumparat noul caiet de sarcini din cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfa.

Surse din domeniul feroviar au declarat ca si TTS Group, firma pentru care comisia de licitatie ar fi scimbat, peste noapte, criteriile de precalificare, urmeaza sa cumpere noul caiet de sarcini, potrivit Sursa Zilei.

"In plus, un fond de investitii din China este asteptat sa cumpere caietul de sarcini pentru privatizarea CFR Marfa. Nu sunt asteptate firme mari din domeniul feroviar. Sunt sanse ca privatizarea CFR Marfa sa fie amanata", au precizat sursele citate.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a admis joi ca trei companii au cumparat in acest moment caietul de sarcini pentru privatizarea CFR Marfa.

"Sunt trei companii care au cumparat caietul de sarcini. Din putina mea experienta in licitatii, pot sa va spun ca, in general, ofertele se depun in ultima zi si in ultimele ore. Nu am cunostinta sa fie vreo contestatie dupa prima procedura in privatizarea CFR Marfa", a spus Fenechiu, citat de Mediafax.

Ministerul Transporturilor a republicat pe 16 mai anuntul privind vanzarea a 51% din actiunile CFR Marfa, venitul mediu anual din activitatea de transport marfa al investitorilor interesati fiind redus de la 100 milioane euro in anuntul anterior la 20 milioane euro in prezent. Castigatorul licitatiei va fi anuntat pe 20 iunie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#privatizare cfr marfa, #caiet sarcini CFR Marfa, #cine cumpara CFR Marfa , #stiri CFR