Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa, in topul jucatorilor pe Piata licitatiilor la Bursa Romana de Marfuri

CFR Marfa, in topul jucatorilor pe Piata licitatiilor la Bursa Romana de Marfuri

In perioada 22 - 26 ianuarie 2007, in ringul Bursei Romane de Marfuri (BRM) si al punctelor de lucru din teritoriu s-au desfasurat 18 proceduri de tranzactionare in valoare de 3,1 milioane dolari. Valoarea totala a diferentelor favorabile de pret obtinute pentru clientii bursei s-a cifrat la peste 1,2 milioane dolari, potrivit unui comunicat de presa din partea BRM.

Ringul BRM a gazduit, in perioada analizata, pe Piata licitatiilor din Bucuresti si din teritoriu, 15 proceduri de achizitii si vanzari in valoare totala de 2,5 milioane dolari, obtinandu-se o imbunatatire medie de pret de aproape 1,2 milioane dolari comparativ cu oferta financiara initiala.

In perioada analizata, CFR Marfa a dominat topul tranzactiilor in ringul central din Bucuresti, fiind inregistrata, pentru 3 proceduri de achizitie, o valoare a contractelor adjudecate de aproape 1,5 milioane dolari. La aceasta valoare, ordonatorul a beneficiat de o diferenta favorabila de aproximativ 1,1 milioane dolari.

Valori semnificative ale contractelor de achizitii si vanzari desfasurate in ringul BRM au fost inregistrate si de CNCF CFR, cu o valoare tranzactionala de 377.000 dolari, Electrica si Romaero cu valori de tranzactionare cifrate la peste 30.000 dolari fiecare.

Pe Piata la disponibil, BRM a organizat sedinte de tranzactionare in ringul produselor petroliere, la sediul central din Bucuresti. Societatea Nationala a Sarii a cumparat o cantitate de 926 tone motorina Euro 4, pentru care a obtinut o diferenta favorabila de pret cifrata la aproape 15.500 dolari. Regia de Transport Public Local Suceava a cumparat 70 tone motorina Euro 4 pentru care a obtinut o diferenta favorabila de pret de aproape 2.000 dolari.

In aceasta perioada, terminalele BRM au organizat 9 proceduri de tranzactionare pe Piata licitatiilor si pe Piata la disponibil, care au totalizat o valoare de aproape 550.000 dolari. Astfel, pe primul loc se situeaza Terminalul Craiova cu o valoare contractuala de 185.000 dolari, urmat de Ilfov cu 160.000 dolari si Cluj-Napoca cu 80.000 dolari.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 940 ori