Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa: In luna mai vom avea lista scurta a participantilor la privatizare

CFR Marfa: In luna mai vom avea lista scurta a participantilor la privatizare


Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca ar fi cel mai fericit daca pana in 20 iunie s-ar putea privatiza CFR Marfa, precizand ca pana la jumatatea lunii mai va avea lista cu cei care si-au exprimat intentia de a participa la privatizare, iar in iunie ramane desemnarea castigatorului.

"Pana la jumatatea lunii mai vom avea lista scurta cu cei care si-au exprimat oficial cu adevarat intentia de a participa la privatizarea CFR Marfa si in iunie ramane desemnarea castigatorului", a precizat Fenechiu, luni, dupa audierea sa la comisiile parlamentare de industrii privind aprobarea bugetului pe 2013.

Fenechiu a aratat ca este un termen ambitios, dar ca are de gand sa privatizeze CFR Marfa.

"De ce este un termen ambitios? Pentru ca cei care asigura consultanta mi-au dat un termen de sfarsitul lunii octombrie si am tras de toate termenele pentru a reusi sa o facem cat mai repede. Asta nu inseamna ca facem orice artificiu sa nu privatizam CFR Marfa, aici nu ne jucam, am discutat cu FMI, am promis ca facem aceasta privatizare si o vom face", a adaugat Fenechiu.

El a mai spus ca sunt multe companii din tari puternice din Europa interesate in privatizarea CFR Marfa.

"Cred ca daca nu va fi privatizata CFR Marfa, nu voi mai fi ministru, pentru mine este o responsabilitate uriasa si o iau in serios", a mai aratat Fenechiu, adaugand ca nu i s-a spus acest lucru la sedinta de guvern.

Fenechiu a mai anuntat ca si-a asumat prin scrisoarea de intentie cu FMI ca CFR Marfa si CFR Calatori sa treaca la managementul privat pana la sfarsitul lunii februarie, iar toate celelalte companii, inclusiv Metrorex, pana la sfarsitul lunii aprilie.
Comisiile de industrii au avizat, luni, bugetul Ministrului Transporturilor pe 2013, cu 26 voturi "pentru", 4 "impotriva" si 3 abtineri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1194 ori