Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR: Licitatie pentru inchirierea infrastructurii neinteroperabile

CFR: Licitatie pentru inchirierea infrastructurii neinteroperabile


CFR va organiza pe 2 mai o licitatie publica cu strigare la Bursa Romana de Marfuri pentru inchirierea a 13 sectii de cale ferata care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile, a anuntat miercuri compania.

Compania va scoate la licitatie sectii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Bucuresti, Timisoara, Brasov si Iasi, potrivit Companiei Nationale de Cai Ferate CFR.

Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mare.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 2 mai, ora 9, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 10, la sediul Bursei Romane de Marfuri.

"Operatorii economici, desemnati castigatori, sunt obligati sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, in conformitate cu prevederile legislative.

Inchirierea unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile", au precizat reprezentantii CFR .

Programul de eficientizare urmareste respectarea angajamentelor Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1181 ori