Comisia Europeana continua sa finanteze dezvoltarea infrastructurii feroviare din Romania

Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 11:45
2514 citiri
Comisia Europeana continua sa finanteze dezvoltarea infrastructurii feroviare din Romania
Foto: CC0 Creative Commons

Comisia Europeana sustine continuarea finantarii CEF Transport 2014-2020, in valoare de 1,13 miliarde euro, pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii feroviare, informeaza, miercuri, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.

"Reprezentantii Comisiei Europene sustin implementarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din Romania, conform calendarelor si a bugetelor transmise de reprezentantii CFR SA, la data de 30 martie 2018. CFR SA are cereri de finantare aprobate de Comisia Europeana pentru sapte proiecte incluse in Programul CEF Transport 2014-2020, contributia totala a CEF fiind de aproximativ 1,13 miliarde euro", se spune intr-un comunicat al companiei.

Unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare este implementat pe tronsonul feroviar Brasov - Sighisoara, pentru care CFR SA a obtinut doua granturi de finantare, in valoare totala de 1,11 miliarde de euro, pentru modernizarea subsectiunilor Brasov - Apata, Cata - Sighisoara si Apata - Cata.

Avand in vedere schimbarile legislative din anul 2016 privind achizitiile publice, care au afectat procedurile de achizitie ale serviciilor si lucrarilor derulate de CNCF CFR SA, Guvernul Romaniei a aprobat in 2017 un Memorandum pentru implementarea proiectelor CNCF CFR SA, iar la nivelul Comisiei Europene (INEA si DG MOVE) a fost adoptat Planul de Masuri pentru accelerarea si facilitarea implementarii proiectelor finantate in cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) 2014-2020.

In acest context, reprezentantii CFR SA au adoptat o serie de masuri organizatorice, administrative si financiare necesare implementarii proiectelor CEF, iar pana la sfarsitul lunii martie 2018 toate documentatiile de atribuire conexe proiectelor de reabilitare a sectiunilor de cale ferata Brasov - Apata, Cata - Sighisoara si Apata - Cata au fost lansate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Conform CFR SA, rapoartele de progres transmise au obtinut aprobarea Comisiei Europene, respectiv INEA si DG MOVE, care s-a aratat multumita de actiunile CEF in domeniul feroviar.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#continuarea finantarii CEF Transport 2014 2020, #bani europeni cai ferate , #stiri CFR