Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR: din 15 iulie, calatoria Bucuresti-Constanta va dura doua ore si jumatate

CFR: din 15 iulie, calatoria Bucuresti-Constanta va dura doua ore si jumatate

Calatoria cu trenul pe ruta Bucuresti-Constanta va fi, in iunie, de 2 ore si 50 de minute, urmand ca, din 15 iulie, dupa finalizarea lucrarilor pe mai multe sectiuni CF, aceasta sa se reduca la 2 ore si 30 de minute, au declarat reprezentantii CFR SA pentru NewsIn. 

Potrivit acestora, lucrarile la tronsonul de cale ferata Fetesti -Constanta sunt executate in proportie de 99%, iar termenul estimativ de finalizare a lucrarilor pe intregul tronson este decembrie 2011, "fara statia Fetesti, unde vor continua lucrarile de reabilitare, dar fara implicatii in circulatia trenurilor".

"Nu exista facturi restante la plata", spun reprezentantii CFR SA. La lotul 1, lucrarile la poduri sunt efectuate de JV Leonard Weiss-Taisei - Heitkamp Germania, la lotul 2, lucrarile la infrastructura si suprastructura sunt facute de JV Swietelsky - Wiebe - Takenaka, iar la lotul 3, lucrarile civile in statii sunt realizate tot de JV Swietelsky - Wiebe - Takenaka Totodata, la lotul 4, lucrarile de semnalizare si telecomunicatii sunt efectuate de JV Thales Rail Signalling Solutions, iar la lotul 5, lucrarile la linia de contact si energoalimentare sunt realizate de Balfour Beatty Rail GmbH Gmania.


Consultantul lucrarilor este compania japoneza Pacific Consultants International (PCI).


Valoarea totala a lucrarilor de reabilitare a sectiunilor Bucuresti Nord-Baneasa si Fetesti-Constanta se ridica la 516 milioane euro.


"Pentru lucrarile de reabilitare a sectiunilor Bucuresti Nord - Baneasa si Fetesti - Constanta s-a alocat finantare JBIC (actualmente JICA), imprumut rambursabil si din partea Guvernului Romaniei, care a asigurat necesarul initial printr-un credit de 100 milioane euro (banca DEXIA - Austria), iar ulterior de la bugetul de stat", au precizat reprezentantii CFR SA. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2789 ori