CFR: Contracte de 183,5 mil euro pentru modernizarea infrastructurii

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 20:16
1443 citiri
CFR: Contracte de 183,5 mil euro pentru modernizarea infrastructurii

Compania Nationala de Cai Ferate CFR a semnat miercuri noua contracte in valoare totala de aproximativ 183,5 milioane euro, din fonduri europene nerambursabile, pentru proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare.

Valoarea totala a contractelor cu finantare europeana in cadrul Programului Operational Sectorial - Transporturi 2007 - 2013 este de aproximativ 930 milioane euro.

Unul dintre proiecte vizeaza lucrarile de constructii si instalatii intre statiile Micasasa - Coslariu (36,6 Km), sectiune aferenta tronsonului Coslariu - Sighisoara, parte integranta a liniei CF Brasov - Simeria, componenta a Coridorului IV paneuropean pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, contract de 172 milioane euro. Contractul a fost semnat cu consortiul Aktor - Arcada.

Termenul de executie a lucrarilor este de trei ani, la care se adauga perioada de garantie de doi ani de la finalizarea lucrarilor.

De asemenea, se vor modernizarea statiilor CF Slatina si Resita, proiecte de 7 milioane euro.

Contractul pentru modernizarea statiei CF Slatina a fost atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC Vest Construct SRL - SC Daria Construct SRL - SC Compania Constructii Feroviare SA. Modernizarea statiei CF Resita va fi realizata de asocierea de firme SC Daria Construct SRL - SC Compania Constructii Feroviare SA - Vest Construct.

Valoarea totala a fiecarui contract este de 3,5 milioane euro fara TVA. Perioada de executie a lucrarilor este de doi ani, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de doi ani, dupa finalizarea lucrarilor.

De asemenea, se va acorda consultanta si supervizare a lucrarilor de modernizare a 15 statii de cale ferata, respectiv Slatina, Ramnicu Valcea, Resita Sud, Bistrita Nord, Zalau, Slobozia Veche, Calarasi, Giurgiu Oras, Pitesti, Botosani, Vaslui, Piatra Neamt, Braila, Sfantu Gheorghe si Targu Mures, contracte cu o valoarea totala 5,4 milioane euro

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#CFR contracte modernizare infrastructura , #stiri CFR