Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR: Calatoria Bucuresti - Constanta va dura doua ore, din 4 iulie

CFR: Calatoria Bucuresti - Constanta va dura doua ore, din 4 iulie


Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a anuntat ca incepand din 04 iulie 2014, 4 trenuri de calatori Interregio, care vor atinge viteza maxima de 160 km/h, vor parcurge distanta dintre Bucuresti si Constanta, si retur, in 2 ore.

Cele 4 trenuri Interregio, apte din punct de vedere tehnic pentru a circula cu viteza maxima de 160 km/h, vor asigura legatura directa intre Bucuresti si Constanta in 2 ore. Cursele vor opera de doua ori pe zi din Bucuresti, cu plecare la orele 09.00, respectiv 16.00, si din Constanta cu plecare la orele 13.10, respectiv 19.20, informeaza Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA.

"Calatorii care opteaza pentru alte intervale orare de calatorie, mai au la dispozitie 2 trenuri Interregio care vor asigura, de asemenea, legatura directa intre Bucuresti si Constanta, durata unei astfel de calatorii fiind de in 2h si 25 minute, garniturile circuland cu o viteza maxima de 140 km/h", se arata in comunicatul companiei.

Pentru celelalte trenuri Interregio, care apartin atat operatorului national CFR Calatori, dar si operatorului privat Regiotrans, durata calatoriei va fi de 2h si 35 minute/2h si 45 minute, cu 3 si 5 opriri in statiile de cale ferata din parcurs, garniturile circuland pe relatia Bucuresti Nord - Constanta, si retur, cu o viteza maxima cuprinsa intre 120 - 140 Km/h.

"Toate programele de reabilitare a infrastructurii feroviare derulate de CFR SA pun un accent deosebit pe imbunatatirea relatiilor cu clientii nostri prin calitatea serviciilor oferite operatorilor de transport feroviar de calatori si de marfa. Proiectele noastre vizeaza in primul rand cresterea vitezei de circulatie si a sigurantei pe calea ferata si, nu in ultimul rand, protejarea mediului inconjurator", a declarat Macarie Moldovan, director general CFR SA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1351 ori