Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Calatori vrea sa scumpeasca biletele cu pana la 10%

CFR Calatori vrea sa scumpeasca biletele cu pana la 10%


Pretul biletelor de tren s-ar putea majora cu cel mult 10% de la 1 septembrie a.c., daca proiectul de ordin aflat in prezent pe site-ul Ministerului Transporturilor va trece de sedinta Comisiei de Dialog Social, programata sa se desfasoare saptamana viitoare, a declarat miercuri, Alina Predescu, purtatorul de cuvant al CFR Calatori.

"Proiectul de ordin al ministrului Transporturilor pentru cresterea tarifelor pentru transportul feroviar public de calatori se afla la ora actuala pe site-ul ministerului, urmand ca saptamana viitoare sa intre in sedinta Comisiei de Dialog Social, unde vor fi prezenti si reprezentantii sindicatelor. Daca proiectul va trece de comisie in forma actuala, atunci biletele s-ar putea scumpi cu maximum 10%. Cresterea tarifelor se va face insa diferentiat, in cazul rutelor de naveta sau a celor turistice urmand sa se aplice un procent minim de majorare', a afirmat Alina Predescu pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, in cazul unui tren Regio, pretul unui bilet pe ruta Bucuresti-Ploiesti la clasa a II-a ar putea creste de la 7,30 lei, cat este in prezent, la 7,50 lei, in timp ce pentru un tren Inter Regio, pe aceeasi ruta, pretul unui bilet s-ar putea majora de la 14,10 lei, la 14,50 lei.

"Pe rutele mai mari, cum ar fi de exemplu Bucuresti-Constanta (225 km), pretul biletelor la un tren Inter Regio ar putea creste de la 54,90 la 58,00 lei, in timp ce pentru ruta Bucuresti-Iasi, tariful s-ar putea majora de la 82,40 lei, cat este la ora actuala, la 90,50 lei. Majorarea tarifelor la calatoria cu trenul este cuprinsa si in Memorandumul cu Fondul Monetar International, de aceea presupun ca proiectul de ordin va fi aprobat de Executiv intr-o sedinta viitoare", a mai spus Alina Predescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1245 ori