CFR Calatori vrea sa scumpeasca biletele cu pana la 10%

Miercuri, 14 August 2013, ora 15:02
1462 citiri
CFR Calatori vrea sa scumpeasca biletele cu pana la 10%

Pretul biletelor de tren s-ar putea majora cu cel mult 10% de la 1 septembrie a.c., daca proiectul de ordin aflat in prezent pe site-ul Ministerului Transporturilor va trece de sedinta Comisiei de Dialog Social, programata sa se desfasoare saptamana viitoare, a declarat miercuri, Alina Predescu, purtatorul de cuvant al CFR Calatori.

"Proiectul de ordin al ministrului Transporturilor pentru cresterea tarifelor pentru transportul feroviar public de calatori se afla la ora actuala pe site-ul ministerului, urmand ca saptamana viitoare sa intre in sedinta Comisiei de Dialog Social, unde vor fi prezenti si reprezentantii sindicatelor. Daca proiectul va trece de comisie in forma actuala, atunci biletele s-ar putea scumpi cu maximum 10%. Cresterea tarifelor se va face insa diferentiat, in cazul rutelor de naveta sau a celor turistice urmand sa se aplice un procent minim de majorare', a afirmat Alina Predescu pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, in cazul unui tren Regio, pretul unui bilet pe ruta Bucuresti-Ploiesti la clasa a II-a ar putea creste de la 7,30 lei, cat este in prezent, la 7,50 lei, in timp ce pentru un tren Inter Regio, pe aceeasi ruta, pretul unui bilet s-ar putea majora de la 14,10 lei, la 14,50 lei.

"Pe rutele mai mari, cum ar fi de exemplu Bucuresti-Constanta (225 km), pretul biletelor la un tren Inter Regio ar putea creste de la 54,90 la 58,00 lei, in timp ce pentru ruta Bucuresti-Iasi, tariful s-ar putea majora de la 82,40 lei, cat este la ora actuala, la 90,50 lei. Majorarea tarifelor la calatoria cu trenul este cuprinsa si in Memorandumul cu Fondul Monetar International, de aceea presupun ca proiectul de ordin va fi aprobat de Executiv intr-o sedinta viitoare", a mai spus Alina Predescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#scumpire bilete CFR, #bilete calatori tren, #tarife transport feroviar , #stiri CFR