CFR Calatori: Noul contract colectiv de munca prevede cresteri salariale

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 11:34
4398 citiri
CFR Calatori: Noul contract colectiv de munca prevede cresteri salariale

Noul contract colectiv de munca (CCM) de la CFR Calatori prevede o crestere salariala, in medie, cu 4% si nu are incluse concedieri colective de personal, se arata intr-un comunicat al CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, aproximativ 95% din prevederile noului contract colectiv de munca au fost negociate cu reprezentantii angajatilor societatii si au fost derulate toate etapele prevazute de lege.

"Administratia CFR Calatori informeaza ca pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca au fost derulate toate etapele prevazute de lege. Negocierile intre Administratie si organizatiile sindicale mandatate, care au inceput la data de 19 februarie 2014 si s-au desfasurat pe o perioada de 60 de zile calendaristice conform prevederilor legale, au condus la negocierea a aproximativ 95% din prevederile noului contract colectiv de munca. Pentru finalizarea si inregistrarea contractului colectiv de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, Administratia a prezentat organizatiilor sindicale mandatate, o oferta finala, care cuprinde imbunatatirea incadrarii personalului pe clase de salarizare si a grilei de salarizare, corelata cu rezolvarea punctelor ramase in divergenta, astfel incat sa se incadreze in limitele impuse de bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de Guvern, respectiv de cresterea fondului de salarii cu 2,4%", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, oferta administratiei inseamna transpunerea in castigurile individuale ale salariatilor a unei cresteri, in medie, cu 4% si fara concedieri colective de personal.

Potrivit CFR Calatori, cresterea salariului brut lunar pentru functiile cu numarul cel mai mare de salariati poate fi, in medie, de 5,13% pentru functiile de sef tren si conductor tren, de 5,68% pentru functiile de mecanic locomotiva-automotor si revizor tehnic vagoane, 4,65% pentru lacatus montator agregate energetice si de transport si electrician montator de instalatii electrice la mijloace de transport si 2,67% pentru functiile de tehnician, contabil, inginer, economist si sef serviciu.

"In contextul bugetar impus sunt create toate premisele astfel ca, prin incheierea unui nou CCM, salariatii CFR Calatori sa beneficieze de aceste drepturi", a precizat administratia CFR Calatori.

Organizatiile sindicale mandatate au solicitat o majorare salariala de 10%.

Intrucat Contractul Colectiv de Munca pe anii 2012-2014 a expirat la data de 19 aprilie 2014, in situatia in care organizatiile sindicale mandatate nu semneaza noul contract colectiv de munca, toti salariatii vor beneficia doar de drepturile actuale prevazute in contractele individuale de munca iar salariile raman la valoarea actuala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#contract colectiv munca CFR, #cresteri salariale CFR, #slariati CFR , #stiri CFR