CFR Calatori introduce in circulatie cinci vagoane TGV, in valoare de 17.500.000 lei

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 13:23
4294 citiri
CFR Calatori introduce in circulatie cinci vagoane TGV, in valoare de 17.500.000 lei

CFR Calatori introduce de luni in circulatie cinci vagoane noi de calatori cu functii TGV, in valoare de 3.500.000 lei fiecare, in componenta trenurilor IC 595 si 596, care circula pe ruta Bucuresti-Timisoara si retur, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit comunicatului de presa eliberat luni de catre CFR Calatori, un vagon din cele cinci va fi de clasa I (seria 1091), iar celelalte patru vor fi de clasa a II-a (seria 8789). Vagoanele ce vor intra in compunerea trenurilor IC sunt echipate modern si beneficiaza de functii TGV (Train Grande Vitesse) si pot atinge viteze de 160-200 km/h. Garniturile sunt integrate la fabrica romaneasca de profil Astra Arad.

Mai mult, in 2008, CFR isi propune ca in functie de alocatia bugetara, sa achizitioneze inca 35 de astfel de vagoane, a declarat pentru NewsIn, Alina Predescu, de la Biroul de Presa al CFR Calatori. Asfel, 6 vagoane vor fi din seria 1091, 23 din seria 2176 si 5 vagoane din seria 8987, astfel incat serviciul Intercity sa capete o noua dimensiune, prin ridicarea standardului de calatorie, fara insa a fi modificate tarifele corespunzatoare acestui rang de tren. Urmatoarele rute pe care vor mai circula acest tip de vagoane sunt Bucuresti-Arad, Bucuresti-Constanta, Cluj, Iasi, Suceava, Galati si retur.

In functie de clasa de confort, vagoanele sunt dotate cu scaune confortabile (fixe sau glisabile prin actionare pneumatica) cu fete din plus, masute (fixe sau rabatabile) la fiecare loc, montate in spatarele scunelor sau fata-n fata, unele dintre ele prevazute cu plasa pentru ziare, reviste si rezamatoare pentru picioare, masute prevazute cu veioze si prize duble sau simple pentru alimentarea laptop-urilor si a telefoanelor mobile (230V/50Hz), cu acces pentru toate locurile si cabine WC cu functionare prin vid si rezervoare ecologice de retentie.

Vagonul de clasa I (seria 1091) are in dotare patru monitoare TFT de 19 inch, pentru prezentarea programelor video si promo, montate cate doua in fiecare zona destinata calatorilor, iar vagonul de clasa a 2-a (seria 8789) are doua monitoare TFT de 21 inch. De asemenea, vagoanele sunt dotate cu functii de climatizare, cu echipamente care in viitor vor permite punerea in functiune a unui sistem automatizat de informare a pasagerilor, conform cerintelor transportului european. Seriile 1091 si 8987 sunt prevazute cu un spatiu minibar, central sau la unul din capetele salonului, care cuprinde mobilier (tejghea, dulapuri, vitrina cu sticla, spoturi iluminat, pereti placati cu HDS), frigider, cuptor cu microunde, cafetiera si computer tip consola cu monitor de 15 inch.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.