CFR ameninta cu greva generala

Marti, 15 Martie 2011, ora 22:19
1538 citiri
CFR ameninta cu greva generala

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat pentru NewsIn ca feroviarii vor participa miercuri la o greva de avertisment intre orele 07.00-09.00, iar in maxim cinci zile ar putea fi declansata greva generala.

"Dupa greva de avertisment de miercuri vor urma discutii cu administratiile companiilor CFR Calatori si CFR Infrastructura, iar nu daca nu se va ajunge la niciun rezultat, in maxim cinci zile vom declansa greva generala", a spus Fratica.

Feroviarii sunt nemultumiti de faptul ca nu au semnat contractele colective de munca expirate la 31 ianuarie si de instabilitatea locurilor de munca.

Reprezentantii CFR Calatori au precizat, pentru NewsIn, ca intr-o zi normala de lucru, intre orele 07.00 - 09.00 sunt programate in circulatie un numar de 382 trenuri de calatori.

"Subliniem faptul ca pana la acest moment, din cele patru federatii sindicale reprezentative din domeniul feroviar, numai doua au initiat si notificat oficial conflictul de munca. Drept urmare, exista posibilitatea ca o parte din personalul auxiliar sa-si desfasoare normal activitatea, astfel ca din cele 382 de trenuri, o parte sa circule conform graficului de circulatie", spun reprezentantii CFR Calatori.

Potrivit acestora, intarzierea maxima pe tren va fi de aproximativ 120 de minute.

#cfr, #greva generala, #trenuri , #stiri CFR