Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR a reluat licitatiile de 2,3 mld. de euro, pentru sectiunea Frontiera - Curtici - Simeria

CFR a reluat licitatiile de 2,3 mld. de euro, pentru sectiunea Frontiera - Curtici - Simeria


CFR a reluat licitatiile pentru reabilitarea a aproximativ 140 de kilometri de cale ferata pe sectiunea CF Frontiera - Curtici - Simeria, cu o valoare totala estimata la 2,3 miliarde euro, cu TVA.

Initial, licitatiile au fost lansate in februarie, dar au fost anulate in aprilie, compania anuntand la acel moment ca decizia a fost luata pentru a evita incalcarea legislatiei, intrucat in urma contestatiilor depuse s-au descoperit erori sau omisiuni in fisa de date si in anuntul de participare.

CFR a anuntat vineri ca licitatiile in vederea atribuirii celor patru contracte de reabilitare a 141,3 km de cale ferata sunt programate la 29 iulie, potrivit Mediafax.

Lucrarile ar putea sa inceapa cel mai devreme in luna septembrie, pe termenele minime prevazute de lege si fara contestatii, a declarat purtatorul de cuvant al administratorului retelei feroviare, Oana Branzan.

Valoarea totala estimata a lucrarilor este de 8,2 miliarde lei, fara TVA. Contractele vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, si vor avea o durata de 5 ani (3 ani executia lucrarilor plus 2 ani perioada de garantie).

Initial, contractele urmau sa fie atribuite prin licitatie restransa. Lucrarile se vor executa pe subtronsoanele Km 614 - Cap Y Barzava (44,7 km), Cap Y Barzava - Cap Y Ilteu (36,1 km), Cap Y Ilteu - Gurasada (19,7 km) si Gurasada - Simeria (40,8 km), pe teritoriul judetelor Arad si Hunedoara.

Licitatia pentru primele doua loturi are o valoare estimata de 3,8 miliarde lei, iar in cazul celorlalte doua tronsoane lucrarile sunt evaluate la 4,4 miliarde lei. Proiectul este finantat cu bani europeni, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Transport 2007-2013 si 2014-2020, si fonduri de la bugetul de stat.

Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate cu prioritate in acest din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1612 ori