CFR a reluat licitatiile de 2,3 mld. de euro, pentru sectiunea Frontiera - Curtici - Simeria

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 14:33
1771 citiri
CFR a reluat licitatiile de 2,3 mld. de euro, pentru sectiunea Frontiera - Curtici - Simeria

CFR a reluat licitatiile pentru reabilitarea a aproximativ 140 de kilometri de cale ferata pe sectiunea CF Frontiera - Curtici - Simeria, cu o valoare totala estimata la 2,3 miliarde euro, cu TVA.

Initial, licitatiile au fost lansate in februarie, dar au fost anulate in aprilie, compania anuntand la acel moment ca decizia a fost luata pentru a evita incalcarea legislatiei, intrucat in urma contestatiilor depuse s-au descoperit erori sau omisiuni in fisa de date si in anuntul de participare.

CFR a anuntat vineri ca licitatiile in vederea atribuirii celor patru contracte de reabilitare a 141,3 km de cale ferata sunt programate la 29 iulie, potrivit Mediafax.

Lucrarile ar putea sa inceapa cel mai devreme in luna septembrie, pe termenele minime prevazute de lege si fara contestatii, a declarat purtatorul de cuvant al administratorului retelei feroviare, Oana Branzan.

Valoarea totala estimata a lucrarilor este de 8,2 miliarde lei, fara TVA. Contractele vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, si vor avea o durata de 5 ani (3 ani executia lucrarilor plus 2 ani perioada de garantie).

Initial, contractele urmau sa fie atribuite prin licitatie restransa. Lucrarile se vor executa pe subtronsoanele Km 614 - Cap Y Barzava (44,7 km), Cap Y Barzava - Cap Y Ilteu (36,1 km), Cap Y Ilteu - Gurasada (19,7 km) si Gurasada - Simeria (40,8 km), pe teritoriul judetelor Arad si Hunedoara.

Licitatia pentru primele doua loturi are o valoare estimata de 3,8 miliarde lei, iar in cazul celorlalte doua tronsoane lucrarile sunt evaluate la 4,4 miliarde lei. Proiectul este finantat cu bani europeni, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Transport 2007-2013 si 2014-2020, si fonduri de la bugetul de stat.

Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate cu prioritate in acest din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.

Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Finanțările acordate de bănci statului depășesc 225 de milarde lei la finalul lui aprilie, în condițile în care anul trecut se încheia cu un sold al creditului guvernamental de sub 197...
ROBOR a scăzut la cel mai mic nivel după doi ani. La ce distanță se află de IRCC
ROBOR a scăzut la cel mai mic nivel după doi ani. La ce distanță se află de IRCC
ROBOR la trei luni a scăzut luni 27 mai 2024, şi a ajuns la cea mai mică valoare din iunie 2022 şi până acum. Declinul indicilor ROBOR a început la 1 noiembrie 2022, după ce Consiliul...
#licitatie cfr, #reabilitare cale ferata, #cale ferata Frontiera Curtici Simeria , #stiri CFR