Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR a inchiriat doar o singura sectie de cale ferata din cele 14 licitate

CFR a inchiriat doar o singura sectie de cale ferata din cele 14 licitate


CFR SA a reusit sa inchirieze doar o singura sectie de cale ferata, pe relatia Buzau-Berca, din totalul de 14 scoase la licitatie prin intermediul Bursei de Marfuri, castigator fiind desemnat Transferoviar Grup.

"Durata de preluare a sectiei adjudecate este de 30 de zile. Operatorii economici desemnati castigatori sunt obligati sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, in conformitate cu prevederile legislative. Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de 4 ani", se arata intr-un comunicat transmis de CFR SA.

Asocierea romano-austriaca Transferoviar Grup - Donau Finanz a fost intersata sa preia pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa, insa s-a retras pe parcursul procesului de privatizare.

CFR are posibilitatea sa inchirieze, prin licitatii publice la Bursa Romana de Marfuri, sectiile de circulatie apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Inchirierea unei parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele asumate de Guvern in relatia cu FMI incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile.

CFR SA a anuntat marti ca va organiza joi la Bursa Romana de Marfuri o licitatie pentru inchirierea a 14 sectii de cale ferata care fac parte din infrastructura feroviara neinteroperabila, aferente sucursalelor Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov si Galati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1543 ori