Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR a incheiat modernizarea a sase gari, proiecte de 120 milioane lei cu finantare UE

CFR a incheiat modernizarea a sase gari, proiecte de 120 milioane lei cu finantare UE


CFR SA a finalizat in primul semestru modernizarea a garilor Slatina, Resita Sud, Zalau, Bistrita Nord, Giurgiu Oras si Botosani, proiecte finantate cu fonduri europene, a caror valoare contractuala totala se ridica la 119,3 lei milioane lei.

Proiectul de modernizare a statiilor de cale ferata este derulat prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013, cu finantare asigurata in proportie de 85% de la Comisia Europeana si 15% de la bugetul de stat.

"Lucrarile de modernizare a statiilor de cale ferata pornesc de la schimbarea fatadei cladirilor, continua cu modificarea circuitului in interiorul cladirilor si se extind pana la redimensionarea perimetrului exterior al garilor pentru a asigura confortul, siguranta si fluiditatea mixului de calatori. Prin continuarea acestor proiecte, dorim sa transformam garile intr-un spatiu modern si adaptat atat cerintelor pietei, cat si nevoilor clientilor nostri, calatorii", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Macarie Moldovan.

CFR SA a finalizat si receptionat in perioada 2013 - 2014 lucrari de modernizare in 11 statii de cale ferata, valoarea totala a contractelor fiind de 239,6 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1260 ori