Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Camera Deputatilor: A inceput dezbaterea motiunii simple privind CFR Marfa

Camera Deputatilor: A inceput dezbaterea motiunii simple privind CFR Marfa


Sedinta plenului Camerei Deputatilor in care se dezbate motiunea simpla initiata de deputatii Partidului Democrat Liberal si cei ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu intitulata "CFR Marfa - cronica unei alte privatizari esuate" a inceput.

La sedinta sunt prezenti 246 de deputati, iar textul motiunii este citit in plen de deputatul PDL Alexandru Nazare.

Initiatorii, deputatii PDL si PP-DD, solicita in motiunea simpla pe tema privatizarii CFR Marfa declansarea unei anchete de catre Corpul de control al primului-ministru in ceea ce priveste elaborarea hotararilor de guvern prin care au fost aprobate strategia de privatizare si conditiile contractului de vanzare-cumparare pentru CFR Marfa.

Se mai solicita asumarea unei dezbateri publice autentice asupra noii strategii de privatizare a companiei, inclusiv la nivel parlamentar, realizarea unei evaluari corecte a activelor companiei si a pozitiei acesteia pe piata, astfel incat pretul de pornire pentru un nou proces de privatizare sa reflecte valoarea reala a CFR Marfa, transmiterea concluziilor anchetei Corpului de control catre Parlament si Directia Nationala Anticoruptie pentru identificarea persoanelor care trebuie sanctionate pentru "esecul de proportii" al acestei privatizari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 978 ori