Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestenii vor face 2 ore cu trenul pana la munte

Bucurestenii vor face 2 ore cu trenul pana la munte

Din noiembrie, durata calatoriei cu trenul pe ruta Bucuresti-Predeal va fi de doua ore, conform NewsIn.

Anca Boagiu, ministrul transporturilor si infrastructurii, a declarat ca, din aceasta toamna, durata calatoriei cu trenul din Bucuresti pana in Predeal va scadea cu o ora,viteza de circulatie fiind de 100 km/h.

"Lucrarile de reabilitare la calea ferata intre Campina si Comarnic sunt finalizate, iar intre Comarnic si Predeal sunt gata in proportie de 80%. Termenul de finalizare este 29 noiembrie 2011. Este un exemplu de "asa nu" la infrastructura feroviara, si spun asta deoarece este o combinatie de cinci consortii care lucreaza pe cele sase loturi, ceea ce a dus la o "bulibaseala" pe acest proiect" a spus Boagiu.

Potrivit acesteia, compania Porr a inregistrat intarzieri, primind penalitati de 24 milioane euro pentru incalcarea clauzelor contractului.

La proiect se lucreaza din 2007, iar termenul de finalizare era octombrie 2010. Valoarea proiectului este de peste 312 milioane euro, din care 75% reprezinta cofinantare din fonduri UE, restul provenind de la Guvern.

"Trenul va bate din iarna automobilul pe relatia Bucuresti-Predeal. Principalul motiv al modernizarilor la calea ferata este sa asiguram siguranta circulatiei, nu neaparat viteza mai mare", a mai mentionat Boagiu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1853 ori