Boc vrea accelerarea procedurii de vanzare a CFR Marfa

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 16:21
1731 citiri
Boc vrea accelerarea procedurii de vanzare a CFR Marfa

Premierul Emil Boc a afirmat, in cadrul consultarilor de la Cotroceni, ca partidul sau agreaza ideea privatizarii CFR Marfa, dar si renuntarea la actiunile statului in societatile in care statul este actionar minoritar, potrivit NewsIn.

Pe tema relansarii unor procese de privatizare, Emil Boc a precizat ca punctul de vedere al PDL este ca se impune "accelerarea demersurilor incepute de Guvern in vederea vanzarii actiunilor minoritare ale statului la diverse societati si companii si accelerarea procedurii de vanzare la CFR Marfa, procedura aflata in desfasurare."

Presedintele Traian Basescu le-a spus partidelor, in debutul consultarilor, ca este interesat sa le cunoasca pozitia in legatura cu relansarea unor procese de privatizare, cu conditia ca banii obtinuti sa mearga in investitii, nu in consum.

El a declarat ca daca partidele sunt interesate sa deschida si alte subiecte decat cele enuntate vineri de el, ar dori sa se discute si despre privatizari sau despre situatia fondurilor UE.

Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, declara la inceputul lui septembrie ca procesul de privatizare al CFR Marfa ar putea dura pana la jumatatea anului viitor.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a elaborat in august Strategia de privatizare a CFR Marfa, dupa ce a incheiat cu consortiul format din Deloitte si "Bostina si asociatii"un contract pentru reactualizarea strategiei de privatizare a companiei.

"In aplicarea mandatului pentru realizarea strategiei, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va vinde pachetul de actiuni reprezentand 100 % din capitalul social al Societatii prin metoda licitatiei cu strigare.

Garantia de participare la licitatie va reprezenta 20 % din valoarea nominala a pachetului de actiuni scos la vanzare.

Taxa de participare la licitatie pentru fiecare investitor/grup de investitori care depune documente de participare este de 5 % din valoarea nominala a pachetului de actiuni scos la vanzare" se precizeaza in comunicatul ministerului.

Hotelul Express din Predeal, scos la vânzare de CFR Marfă pentru 15 milioane de lei. Compania va fi închisă din cauza datoriilor uriașe
Hotelul Express din Predeal, scos la vânzare de CFR Marfă pentru 15 milioane de lei. Compania va fi închisă din cauza datoriilor uriașe
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de...
#boc, #cfr, #marfa, #vanzare , #stiri CFR