Boagiu solicita amanarea aprobarii bugetului CFR Calatori

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 14:10
1605 citiri

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a venit la sedinta de miercuri a Guvernului cu proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pe acest an al CFR Calatori, dar a solicitat amanarea dezbaterii, motivand ca doreste sa prezinte spre aprobare bugetele tuturor companiilor feroviare, anunta Mediafax.

"Ministrul a venit in sedinta cu bugetul CFR Calatori, dar a solicitat totodata amanarea discutiei, spunand ca doreste sa prezinte spre aprobare simultana bugetele tuturor companiilor feroviare", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la sedinta.

Feroviarii au oprit lucrul, miercuri dimineata, si doua ore au fost in greva de avertisment, timp in care circulatia pe calea ferata a fost blocata, iar trenurile de calatori au stationat in gari sau pe traseu.

Presedintele Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca daca nu vor fi semnate contractele colective de munca la CFR Calatori si CFR Infrastructura, in maxim cinci zile, conform prevederilor legale, poate fi declansata greva generala.

Sindicalistii nu s-au inteles cu reprezentantii companiilor feroviare in cazul incheierii noilor contracte colective de munca, astfel ca au decis sa respecte calendarul protestelor anuntate. Acestia spun ca nu accepta diminuarea salariilor si nici disponibilizari colective. 

Presedintele Federatiei Miscare-Comercial a declarat ca protestul are loc pentru ca nu au fost semnate contractele de munca la CFR Calatori si CFR Infrastructura.

Contractele colective de munca au expirat la 31 ianuarie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#boagiu, #aprobare buget, #cfr calatori, #greva la cfr , #stiri CFR