Boagiu, pusa sa refaca bugetul CFR Marfa

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 23:14
1776 citiri
Boagiu, pusa sa refaca bugetul CFR Marfa

Guvernul a aprobat, miercuri, bugetele mai multor companii de stat, dar l-a respins pe cel propus pe 2011 pentru CFR Marfa, iar premierul Boc a cerut ministrului Transporturilor sa refaca documentul, spunand ca un BVC nu poate fi redactat din start cu pierderi, ci macar cu un profit estimat la zero. 

Seful Guvernului i-a solicitat ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, sa refaca bugetul acestei companii si sa il prezinte din nou impreuna cu un program de restructurare a CFR Marfa, au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la sedinta.

Ministrul a motivat bugetul propus prin faptul ca CFR Marfa inregistreaza arierate istorice, la care se adauga dobanzi si penalitati de intarziere, dar premierul i-a raspuns ca stie aceasta situatie.

"Premierul a spus ca stie ca exista arierate, dar ca este necesar ca macar sa nu se adauge altele noi si i-a cerut ministrului sa refaca bugetul si sa prezinte si un program de restructurare a companiei, inclusiv in ceea ce priveste arieratele", au aratat sursele.

Sindicalistii si conducerea CFR Marfa au semnat, marti, noul Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011, care prevede protectie pentru salariatii care urmeaza sa fie disponibilizati, prin sumele colectate din primele de vacanta la care renunta toti angajatii.

Liderul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, afirma ca aproximativ 6.000 de salariati de la calea ferata risca sa ramana fara locuri de munca in martie-aprilie, iar sindicatele iau in calcul toate actiunile sindicale pe care le au la indemana.

Potrivit acestuia, in sistemul feroviar de stat sunt in prezent 56.000 de angajati, cu un salariu mediu net pe 2010 de 1.600 lei pe luna. Contractele colective de munca au expirat la 31 ianuarie. 

#buget cfr marfa, #buget, #anca boagiu, #emil boc , #stiri CFR