Boagiu: Planul de redresare al CFR Marfa este bine realizat

Joi, 17 Februarie 2011, ora 14:05
2690 citiri
Boagiu: Planul de redresare al CFR Marfa este bine realizat

Dintre toate cele trei planuri de restructurare ale companiilor feroviare, cel al CFR Marfa este cel mai bine realizat, chiar daca nu a fost aprobat de Guvern in sedinta de miercuri, a declarat ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, citat de NewsIn.

"Planul CFR Marfa este foarte bine realizat, chiar daca nu a fost aprobat de Guvern. Managerul de la aceasta companie a inteles bine redresarea societatii. Redresarea se face prin eficientizarea companiiilor, iar planul propus de CFR Marfa este pe pierderi zero", a spus Boagiu.

Pe de alta parte, aceasta a mai precizat ca scumpirea biletelor de tren nu este neaparat o solutie pentru redresarea CFR Calatori.

"CFR Infrastructura se poate redresa prin inchirierea liniilor neinteroperabile.

La CFR Calatori, scumpirea biletelor nu este neaparat o solutie de redresare. Mai degraba, CFR Calatori trebuie sa colaboreze cu CFR Infrastructura si CFR Marfa.

Se poate ajunge pe zero fara scumpirea biletelor", a mai precizat Anca Boagiu. Potrivit ministrului Boagiu, actiunea de redresare a celor trei companii feroviare trebuie facuta nu doar la nivelul MTI, ci si al Ministerul Finantelor Publice si al Ministerului Economiei, pentru ca acest obiectiv de redresare sa poata fi atins.

CFR Calatori, CFR Marfa si CFR Infrastructura au venit in cadrul AGA din 10 ianuarie cu cate doua variante de propuneri de restructurare a societatilor.

O varianta prezentata in cadrul AGA CFR Marfa cuprinde diponiblilizarea a 3.000 de salariati, cei care raman fiind obligati sa renunte la tichetele de masa, primele de vacanta si alte sporuri.

O alta propunere ar fi disponibilizarea a 4.350 de angajati CFR Marfa.

In cadrul AGA CFR SA din 17 ianuarie a fost aprobata o varianta de restructurare care prevede desfiintarea a patru regionale din opt, precum si disponibilizarea a 1.500 de angajati, potrivit declaratiilor presedintelui Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

De asemenea, in cadrul AGA CFR Calatori din 19 ianuarie a fost aprobata o varianta de restructurare care prevede desfiintarea a patru regionale din opt, precum si disponibilizarea a 1.021 de angajati. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anca boagiu, #cfr, #cfr marfa, # plan de redresare, # minister transporturi , #stiri CFR